Au început înscrierile la Concursul OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR – competiția urmărește identificarea copiilor supradotați

Dâmbovițean prins la Călimănești cu 62 de porci fără documente legale
10/01/2020
Tânăr de 18 ani din comuna Frâncești, prins de radar la Râureni cu 124 de km/h!
10/01/2020

De astăzi, 10 ianuarie 2020, grădinițele se pot înscrie la Concursul Național ”Olimpiadele Preșcolarilor” – o competiție care oferă posibilitatea obiectivă de evaluare a nivelului de dezvoltare educaţională și emoțională a copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

Înscrierea se poate face prin completarea unui formular, care se găsește pe site-ul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, organizatorul acestui concurs.

Concursul urmărește identificarea copiilor supradotați, cu un IQ ridicat, și este menit să le stimuleze creativitatea, prin identificarea calităților native, contribuind la o dezvoltare armonioasă a personalității lor.

Acesta poate fi organizat o singură dată pe an în cadrul unei instituții de învățământ și se desfășoară fie la sediul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, fie la sediul grădiniței, dacă se solicită acest lucru, cu condiția ca la concurs să participe un număr minim de 40 de copii.

Concursul OLIMPIADELE PREȘCOLARILOR constă în rezolvarea unor exerciții de logică, atenție, concentrare și raționament și în realizarea unui desen creativ, pe parcursul a 30 de minute. Performanțele copiilor vor fi notate de către un juriu format din persoane calificate în programe de dezvoltare educațională pentru copii: un psiholog, un educator și un profesor de specialitate.

Pentru a-i încuraja și pentru a le dezvolta spiritul de competiție, toți copiii vor primi diplome de participare, iar cei mai buni dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor primi, pe lângă diplome, cărți și materiale educaționale oferite de Editura Litera. De asemenea, aceștia vor beneficia de un modul de 10 cursuri gratuite de Dezvoltare Personală a Competențelor Emoționale și Sociale, în cadrul Clubului de Excelență al FDVDR.

Înscrierea şi participarea la acest concurs sunt gratuite!

Concursul face parte din programul OLIMPIADELE CREATIVITĂȚII, un program specializat în dezvoltarea potențialului copiilor supradotați. Ca și în anii trecuți, și în acest an au fost îndeplinite procedurile de înscriere în Calendarul Activităților Educative Municipale (CAEM), organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.