Alarmă cu bombă la Shopping City Râmnicu Vâlcea

Incendiu la Stoilești, în satul Urși – casă afectată de focul izbucnit de la un coș de fum
12/01/2020
Vâlcea: Un TIR a intrat în peretele unei case din Bujoreni
13/01/2020

Duminică, 12 ianuarie 2020, la ora 18.54, a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul că în Shopping City Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă

Polițiști, jandarmi și forțe SRI s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din Râmnicu Vâlcea, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, polițiștii au efectuat verificări pentru identificarea apelantului.

Polițiștii roagă cetățenii care se află în incinta mall-urilor să respecte indicațiile date de către forțele de ordine.

***

Informații actualizate

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea intervin la Shopping City Mall pentru gestionarea unei potențiale situații de urgență în urma unui apel de amenințare cu bombă făcut de un minor la 112.

La fața locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere și o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul șef al ISU Vâlcea. În același timp, au fost prealertate toate forțele de intervenție ale SAJ Vâlcea și SMURD de la celelalte subunități pentru a fi pregătite de intervenție în cazul în care se va impune acest lucru.

De asemenea, au fost pregătite și corturile pentru asigurarea condițiilor necesare acordării primului ajutor în cazul eventualelor victime. În același timp, în urma primirii apelului, tot personalul din incinta centrului comercial a fost evacuat. La fața locului se fac verificări pentru a se stabili dacă există sau nu o situație care ar putea pune în pericol viața persoanelor prezente în zonă.

Peste 2500 de persoane au fost evacuate fără incidente din incinta centrului comercial Shopping City Mall (situat în zona fostului CPL).

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din mall-ul din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea.

***

Informații actualizate – 13 ianuarie 2020

În urma activităților desfășurate de polițiștii vâlceni a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Dăești, bănuit că ar fi apelat abuziv la 112 și a sesizat că în centrul comercial Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea a fost amplasată o bombă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.