1737 de locuri scoase la concurs în școlile postliceale ale MAI

Vâlcea: Un TIR a intrat în peretele unei case din Bujoreni
13/01/2020
Patru construcţii şcolare noi vor fi finalizate în Râmnicu Vâlcea în cursul anului 2020
13/01/2020

Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan”

Peste 9.300 de candidați concurează pentru cele 1737 de locuri scoase la concurs în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne

Cel mai mare număr de candidați este înregistrat la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr”, din Câmpina, unde 4071 de persoane concurează pentru 765 de locuri disponibile. La Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, și persoanele de sex feminin vor susține examenul de admitere, iar cele 130 de doamne și domnișoare înscrise vor concura alături de bărbați pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaților este de 1156.

La cele două școli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviație.

De asemenea, la școala de pregătire a agenților de poliție de frontieră „Avram Iancu”, din Oradea s-au înscris 935 de candidați pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere au debutat în data de 10 ianuarie cu înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs. În săptămâna 12-17 ianuarie se susține probele eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice), conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ. Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie și va consta într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale, după susținerea probei scrise, vor afișate în perioada 20-21 ianuarie. Perioada de școlarizare se va derula în intervalul februarie-decembrie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.