În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 52 de situații de urgență

Psihologul Lenke Iuhoș: Efectele bullying-ul asupra Generației Z și Alpha
13/01/2020
Parlamentul European va lansa o abordare ascendentă pentru a contura viitorul Europei
13/01/2020
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 61 de misiuni

În ultimele 48 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 52 de situații de urgență, dintre care 38 au fost reprezentate de intervențiile SMURD.

Din cele 38 de cazuri, trei au fost solicitări pentru situații de stop cardio-respirator, patru accidente de circulație și restul diverse afecțiuni medicale.

Astfel, prin intervenția promptă a fost salvată viața unui în vârstă de 40 de ani din Râmnicu Vâlcea, angajat al unei spălători din Zona Nord. La salvarea persoanei a avut o contribuție importantă Mihai Eduard Alin, voluntar în cadrul ISU Vâlcea începând cu anul 2019. Acesta a urmat pașii protocolului de resuscitare în cazul persoanei amintite, până la sosirea ambulanțelor.

Din nefericire la celelalte două cazuri de stop cardio-respirator nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul de către medicii de la ambulanță.

În același interval, angajații ISU Vâlcea au acționat pentru stingerea a două incendii produse la acoperișurile unor locuințe precum și la stingerea a trei incendii de vegetație uscată în localitățile : Fârtățești, Copăceni și Horezu unde a ars vegetația pe o suprafață de 3,5 ha.

De asemenea, în intervalul menționat, s-au efectuat 9 acțiuni pentru protecția comunității astfel:

  • echipajele de intervenție SMURD au executat trei misiuni de patrulare pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost aflate în pericol de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute. Nu a fost identificată nici o persoană aflată în dificultate.
  • patru acțiuni de prevenire ale unor potențiale situații de urgență în cazul unui accident rutier, la un cablu de electricitate căzut pe carosabil și încă două centre comerciale unde a fost anunțată o posibilă situație de urgență;
  • două misiuni de recunoașteri în anumite obiective pericol de incendiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.