Parlamentul European va lansa o abordare ascendentă pentru a contura viitorul Europei

În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 61 de misiuni
În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 52 de situații de urgență
13/01/2020
Academia Oamenilor de Știință din România anunță moartea generalului Vasile Cândea
15/01/2020

Parlamentul European va lansa o abordare ascendentă pentru a contura viitorul Europei împreună cu cetățeni de toate vârstele și din toate mediile sociale.

În urma unei dezbateri cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ce va avea loc miercuri, 15 ianuarie 2020, Parlamentul European va vota la prânz o rezoluție prin care își va prezenta viziunea pentru viitoarea Conferință privind viitorul Europei.

Deputații europeni doresc ca vocile cetățenilor să fie în centrul discuțiilor ample ce vor avea loc privind abordarea provocărilor interne și externe, neprevăzute în momentul încheierii Tratatului de la Lisabona. Cel mai probabil, Conferința va începe în 2020 și va dura doi ani.

Proiectul de rezoluție evidențiază faptul că cetățenii din toate mediile sociale, reprezentanții societății civile și părțile interesate la nivel european, național, regional și local trebuie să fie implicați în stabilirea priorităților UE, în conformitate cu preocupările cetățenilor, într-o abordare ascendentă, transparentă, inclusivă, participativă și bine echilibrată. Conferința ar putea avea ca rezultat revizuirea tratatelor și instituirea unui mecanism participativ permanent al cetățenilor.

Parlamentul, Consiliul și Comisia ar trebui să susțină în mod puternic acest proiect, pentru a asigura angajamentul adecvat și monitorizarea rezultatelor Conferinței privind viitorul Europei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.