Demersuri înregistrate la Consiliul Județean Vâlcea pentru operaționalizarea unei ambulanțe de tip C1

DIRECȚIA 5 în concert la RÂMNICU VÂLCEA
15/01/2020
UNTRR: Adoptarea Pachetului Mobilitate 1 în forma actuală va legaliza conceptul de Europa cu două viteze
15/01/2020
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 62 de misiuni

Miercuri, 15 ianuarie 2020, având în vedere prevederile art.22 alin (4) din O.M.S. nr 870/2004, privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar și în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții conducerii Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea a înregistrat solicitarea înființării unei linii de gardă pentru operaționalizarea unei ambulanțe de tip C1.

Deși s-au organizat, până în prezent, de patru ori concursuri pentru ocuparea posturilor de medici în specialitatea medicină de urgență, aceste posturi nu s-au ocupat. Prin urmare, ambulanța de tip C1 – terapie intensivă mobilă nu a putut funcționa.

Această problemă se va rezolva, însă numai după parcurgerea etapelor impuse de normele în vigoare, încadrarea de personal și alocarea bugetului de funcționare din partea Ministerului Sănătății. Imediat ce aceste condiții vor fi îndeplinite, Consiliul Județean Vâlcea va aproba, prin hotărâre, înființarea acestei linii de gardă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.