Jandarmi vâlceni întorși cu bine din Afganistan

Primăria Râmnicu Vâlcea a solicitat un milion de lei de la bugetul de stat pentru acordarea de burse elevilor
16/01/2020
Rute de zbor în 2020: Ce destinații pot descoperi românii
17/01/2020

Căpitan Dăscălescu Florin și plutonier major Cojocaru Daniel sunt doi dintre jandarmii vâlceni care au participat la misiunea NATO de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgane. Recent întorși acasă din Afganistan, cei doi camarazi spun că nevoia de a face tot ce poți în meseria aleasă  și experiențele trăite de alți colegi a fost ceea ce i-a determinat să plece în această onorabilă misiune.

De asemenea, militarii ne-au descris puțin din gândurile și trăirile lor din perioada petrecută în Afganistan.

,,Această misiune a fost pentru noi o adevărată provocare date fiind condițiile dure, starea de spirit permanent încărcată și tensionată, în alertă în fiecare moment. Cel mai greu am resimțit despărțirea de familie, dar a fost un risc pe care ni l-am asumat încă din primele moment”, au declarat cei doi jandarmi.

Pe parcursul întregii misiuni NATO, jandarmii au fost implicați în zeci de misiuni de consiliere și protecție, confirmând totodata importanța Jandarmeriei Române în misiunile de consolidare a păcii în zonele de conflict.

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor pe timpul misiunii, celor doi jandarmi le-a fost oferită de către general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A (Combined Security Transition Command – Afghanistan), medalia NATO non-Article 5 și evaluați cu calificativul excepțional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.