Bărbat din Fârtăţeşti cercetat penal după ce a împușcat un câine

„13” se confirmă a fi o zi cu ghinion pentru doi hoți din Tomșani
15/02/2020
În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit la 9 incendii de vegetație uscată
17/02/2020

imagine - ARHIVĂ

Vineri, 14 februarie 2020, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu împotriva unui bărbat de 64 de ani, din Fârtăţeşti, care ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine.

În fapt, polițiștii au stabilit că în aceeași zi, bărbatul a împușcat un câine fără stăpân care se afla pe proprietatea acestuia, rezultând decesul câinelui. Bărbatul a motivat că a făcut uz de armă asupra câinelui deoarece acesta, anterior, i-ar fi mâncat mai multe păsări din gospodărie.

Polițiștii au efectuat un control la domiciliul bărbatului unde au verificat modul de păstrare al armamentului și muniției, fiind descoperită cantitatea de 15 kg de muniție, respectiv bile metalice, și alte componente folosite la confecționarea artizanală a cartușelor și 12 cartușe de vânătoare încărcate artizanal.

A fost ridicată în vederea confiscări o armă de vânătoare și toată muniția descoperită, iar cadavrul câinelui a fost transportat la sediul DSVSA Vâlcea în vederea efectuării unei constatări de specialitate.

Polițiștii efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, într-o cauză penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.