În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit la 9 incendii de vegetație uscată

Bărbat din Fârtăţeşti cercetat penal după ce a împușcat un câine
16/02/2020
Bărbat din Băbeni - depistat la volan mort de beat și fără permis, a ajuns în arestul IPJ Vâlcea
Horezu: Tânăr de 16 ani, reținut după ce a făcut scandal într-un bar și a lovit un polițist
17/02/2020

Pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea și membrii SVSU au acționat în ultimele 48 de ore, pentru stingerea a 9 incendii de vegetație uscată, în localitățile : Slătioara –pe 0,05 ha, Sutești pe 0,02ha;  Gușoeni – pe 2 ha; Ionești  pe 0,08ha, Drăgășani pe 0,1 ha; Măciuca pe 7 ha; Râmnicu Vâlcea pe  0,02ha; Oteșani pe 3 ha; și Ionești pe 0,08ha. Suprafața totală pe care s-au manifestat flăcările totalizează aproximativ 12 ha, fiind mistuită vegetația uscată și mărăciniș. De asemenea, în localitatea Voicești, pompierii au acționat pentru stingerea unui depozit de furaje unde au ars circa 200 de baloți de lucernă, și aproximativ o tonă de coceni.

Pompierii reamintesc cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești, motiv pentru care recomandăm respectarea următoarelor reguli:

De asemenea, membrii SVSU au mai acționat la alte cinci incendii în localitățile Băbeni, Băile Olănești, Voicești, Mădulari, și Stroești.

Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.