Mylan a început pregătirile pentru următorul sezon de gripă, pe baza recomandărilor OMS

Venite din Italia, două persoane din Râmnicu Vâlcea, sunt cercetate penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
19/03/2020
Alexandrion Group aplică standardele de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19)
19/03/2020
  • Organizația Mondială a Sănătății a publicat recomandările pentru compoziția vaccinului gripal în sezonul 2020-2021 în emisfera nordică
  • Gripa sezonieră rămâne o problemă de sănătate globală: 54 de decese în România până la 1 martie 2020, 199 în sezonul de gripă 2018-2019
  • Mylan demarează producția vaccinului tetravalent, conform recomandărilor OMS pentru sezonul 2020-2021 

Grupul de experți al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) s-a reunit la Geneva (24-27 februarie 2020) pentru a decide compoziția recomandată a vaccinurilor gripale ce vor fi folosite în emisfera nordică, în sezonul 2020-2021. Conform OMS, rata estimată de mortalitate cumulativă provocată de gripă este de 10 la 100 000 persoane[1]. Vaccinarea rămâne cea mai eficien măsură de prevenire a infectării cu virusul gripal și a îmbolnăvirilor grave de gripă[2].

Organizația Mondială a Sănătății anunță anual recomandările cu privire la compoziția vaccinurilor gripale, pe baza monitorizării circulaţiei virusurilor gripale la nivel global. Pe 28 februarie 2020, la Geneva, OMS a recomandat ca vaccinurile tetravalente obținute din culturi pe ouă de găină, care se vor utiliza în emisfera nordică în sezonul gripal 2020-2021, să conțină următoarele: A/Guangdong-Maonan/SWL1536/2019 (H1N1)pdm09 – tulpină similară; A/Hong Kong/2671/2019 (H3N2) – tulpină similară; B/Washington/02/2019 (linia B/Victoria) – tulpină similară și B/Phuket/3073/2013 (linia B/Yamagata) – tulpină similară.

Mylan, lider în vaccinarea gripală, respectă recomandarea OMS pentru a produce noul său vaccin gripal anual. Acesta oferă protecție împotriva a patru tulpini de gripă: două virusuri de tip A și două virusuri de tip B: A/H1N1, A/H3N2, B/Victoria and B/Yamagata.

GRIPA, O PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ GRAVĂ

În fiecare an, între 5% și 10% dintre adulți și între 20% și 30% dintre copii se îmbolnăvesc de gripă[4].  Potrivit OMS, se estimează că epidemiile anuale la nivel global vor avea drept rezultat între aproximativ trei și cinci milioane de cazuri de îmbolnăviri severe și circa 290.000 până la 650.000 de decese5. 

CUM SE PRODUCE VACCINUL GRIPAL?

Cea mai comună metodă de producție a vaccinurilor gripale este cea bazată pe cultivarea virusului gripal pe ouă embrionate de găină.[5] Producția începe cu multiplicarea virusului gripal în ouă fertilizate, apoi virusul este izolat și inactivat, după care urmează disocierea particulelor virale și solubilizarea antigenelor. După purificarea antigenelor proteice esențiale din virus si filtrarea sterilă, antigenele din tulpinile individuale de virus gripal sunt apoi combinate pentru a atinge doza necesară per tulpină. Apoi, fiecare doză este ambalată sub forma unei seringi de unică folosință.

Folosind această tehnologie bine stabilită, Mylan reușește să producă vaccinuri pentru fiecare tulpină de virus gripal, în intervalele scurte de timp disponibile între anunțarea recomandărilor OMS și perioada premergătoare sezonului de gripă.

În fiecare an, Mylan produce zeci de milioane de doze de vaccin, ca parte a angajamentului său de a proteja populația împotriva gripei sezoniere. Compania reacționează rapid după anunțarea recomandărilor privind compoziţia vaccinului gripal și lucrează intens pentru a asigura oferta de vaccin tetravalent, chiar înainte ca sezonul de gripă să înceapă.

Despre Mylan

Mylan este o companie farmaceutică globală al cărei obiectiv este acela de a stabili noi standarde în domeniul sănătății. Prezenți la nivel mondial pentru a oferi acces la medicină de înaltă calitate celor 7 miliarde de oameni, inovăm pentru a răspunde unor nevoi nesatisfăcute; facem din încredere și servicii excelente un obicei; facem ceea ce este corect, nu ceea ce este ușor; și avem impact asupra viitorului printr-un spirit puternic de leadership global. Oferim un portofoliu în creștere de peste 7.500 de produse comercializate în întreaga lume, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind peste 40% dintre persoanele tratate pentru HIV/SIDA la nivel global. Ne comercializăm produsele în peste 165 de țări și teritorii. Suntem unul din cei mai mari producători mondiali de substanțe farmaceutice active. Fiecare membru al forței de muncă de aproximativ 35.000 de persoane este dedicat creării unei sănătăți mai bune pentru o lume mai bună, pentru fiecare persoană în parte. Mai multe informații puteți găsi pe Mylan.com și www.mylan.ro. Periodic publicăm informații care pot fi importante pentru investitori pe website-ul nostru investor.mylan.com.

***

[1] WHO, Weekly epidemiological record, 2019, 94, 345-364. (Considering EuroMOMO preliminary estimates)

[2] http://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable-diseases/influenza/vaccination/influenza-vaccination-coverage-and-effectiveness (Accesat în mai 2019)

[3] Conform datelor furnizate de INSP

[4] http://www.who.int/biologicals/vaccines/influenza/en/. (Accesat în mai 2019)

[5] https://www.cdc.gov/flu/prevent/how-fluvaccine-made.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.