Venite din Italia, două persoane din Râmnicu Vâlcea, sunt cercetate penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Filarmonica ”Ion Dumitrescu” nu renunţă la concertele de luni!
19/03/2020
Mylan a început pregătirile pentru următorul sezon de gripă, pe baza recomandărilor OMS
19/03/2020

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea s-a înregistrat, la data de 18 martie 2020, un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea.

În fapt, în cauză s-a reţinut că la data de 11 martie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a impus izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, pentru D.A.G. şi D.I. din municipiul Râmnicu Vâlcea, întrucât proveneau din una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, din Italia.

Cu toate că le-a fost adusă la cunoştinţă obligaţia de a nu părăsi domiciliu, în data de 17 martie 2020, D.A.G. şi D.I. au părăsit locuinţa, deplasându-se pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru a efectua cumpărături şi alte activităţi.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.