O femeie din Brezoi nu a respectat măsurile de autoizolare, după ce soțul a sosit dintr-o zonă de risc de infectare cu coronavirus

Golești: Tavanul unei case a căzut peste doi bătrâni
20/03/2020
Se închid toate parcurile, locurile de joacă, locurile de picnic şi celelalte spaţii de relaxare din Râmnicu Vâlcea
21/03/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 25 ianuarie 2021

Vineri, 20 martie 2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută de art. 352 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție judiciară din cadrul Poliției orașului Călimănești.

În fapt, în cauză s-a reținut că numita D.E.E., deși cunoștea faptul că soțul său S.I. s-a aflat pe teritoriul Italiei, într-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, de unde a revenit la domiciliul comun în data de 9 martie 2020, a ascuns această stare de fapt, nu a respectat măsurile de autoizolare la domiciliu și s-a deplasat în perioada 9 martie 2020 – 20 martie 2020 în diferite locuri publice, precum și la sediul unor instituții publice.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliție judiciară din cadrul Poliției orașului Călimănești sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.