Se închid toate parcurile, locurile de joacă, locurile de picnic şi celelalte spaţii de relaxare din Râmnicu Vâlcea

COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 25 ianuarie 2021
O femeie din Brezoi nu a respectat măsurile de autoizolare, după ce soțul a sosit dintr-o zonă de risc de infectare cu coronavirus
21/03/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 24 august 2020
COVID-19 la nivel național, 21 martie: 367 cazuri de persoane confirmate pozitiv, 4.207 în carantină, 55.198 în izolare la domiciliu
21/03/2020

Hotărâre de maximă importanţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă: se închid toate parcurile, locurile de joacă, locurile de picnic şi celelalte spaţii de relaxare din Râmnicu Vâlcea!

Întrunit vineri după-amiază, la convocarea primarului Mircia Gutău, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit mai multe decizii de maximă importanţă pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus, valabile începând cu data de 20 martie 2020.

Astfel, se închid şi se interzice accesul în toate parcurile, locurile de joacă, zonele de picnic şi în alte spaţii publice de relaxare/agrement din municipiul Râmnicu Vâlcea. Se interzice, de asemenea, activitatea de pescuit sportiv şi de agrement de pe lacurile din administrarea Municipiului Râmnicu Vâlcea. Constatarea şi sancţionarea nerespectării acestor prevederi se realizează conform dispoziţiilor legale în vigoare de către entităţile abilitate în acest sens.

Totodată, ETA SA îşi va restrânge activitatea de transport de călători doar la cursele destinate transportului salariaţilor unităţilor economice la intrarea şi ieşirea din schimburi, precum şi la cele contractate, în acelaşi scop, cu agenţi economici locali, toate celelalte curse fiind anulate.

Nu în ultimul rând, se recomandă asociaţiilor de proprietari/locatari din municipiu să desfăşoare activităţi de dezinfectare cu substanţe avizate a tuturor spaţiilor comune din condominiile pe care le administrează – scări de acces, scara interioară, alte spaţii comune frecventate de locatari.

Toţi cei prezenţi la această şedinţă au fost de acord că măsurile de distanţare socială – între care se numără deciziile luate prin HCLSU nr. 3/20.03.2020 – sunt cele mai eficiente în lupta cu epidemia de coronavirus. De altfel, în acest sens, o maşină a Poliţiei Locale dotată cu sistem audio este mobilizată pe străzile municipiului difuzând permanent anunţul ”Primăria vă roagă să staţi acasă! Protejează viaţa ta şi a celorlalţi ! Stai acasă !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.