Directorul SJU Vâlcea, Dan Ponoran, va coordona unitățile spitalicești din județ în lupta cu noul coronavirus

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dat mai multe dispoziţii valabile la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea
23/03/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 24 august 2020
COVID-19: Situația epidemiologică în județul Vâlcea, 23 martie
23/03/2020

Directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, dr. Dan Ponoran

Prin ordin al prefectului județului Vâlcea, Tiberiu Costea, începând de astăzi, 23 martie 2020, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, dr. Dan Ponoran, va asigura coordonarea integrată a măsurilor ce trebuie luate, potrivit dispozițiilor autorităților publice centrale, la nivelul tuturor unităților spitalicești din județ pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus.

Astfel, potrivit Ordinului nr. 207/23.03.2020, managerul SJU Vâlcea va fi cel care, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, se va ocupa, în regim de urgență, de identificarea și evaluarea necesarului de medicamente, materiale și substanțe de protecție de la nivelul celor șase spitale din județul Vâlcea, totodată, el fiind și cel care va coordona și aviza procedurile de achiziție publică derulate de către aceste unități sanitare.

De asemenea, dr. Dan Ponoran și DSP Vâlcea vor coordona managementul cazurilor medicale pentru spitalele suport, precum și organizarea și desfășurarea activității specifice funcționării rețelei de suport a Spitalului Județean de Urgență de către celelalte unități spitalicești.

Cele șase unități spitalicești care intră sub incidența acestui ordin al prefectului județului Vâlcea sunt: Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Municipal „Costache Nicolescu” Drăgășani, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Orășenesc Brezoi, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești și Spitalul de Psihiatrie Drăgoești.

Dispozițiile acestui ordin vor fi valabile pe toată perioada în care, în România va fi stare de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.