O comunitate pentru spitalele din județul Vâlcea

Scenarii de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județul Vâlcea
ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus COVID-19
24/03/2020
Cu dor de publicul spectator, Teatrul Anton Pann își reia activitatea. Primele spectacole, sâmbătă 9 ianuarie
Teatrul Anton Pann online
25/03/2020

Fundația Comunitară Vâlcea a demarat proiectul „O comunitate pentru spitalele din județul Vâlcea” ce vizează dotarea Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea și a altor spitale din județ în vederea prevenirii supra-încărcării sistemului medical și lipsei de resurse în contextul pandemiei de COVID-19.

La o săptămână de la începerea strângerii de fonduri pentru dotarea secțiilor Boli Infecțioase, UPU și Terapie Intensivă ale Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea și a altor spitale din județ, s-au strâns în conturi peste 36.000 de lei de la peste 170 de donatori individuali. Campania a avut, însă, impact din primele ore, în prima zi de la demarare fiind deja strânși peste 4.500 de lei. Alături de Fundația Comunitară Vâlcea și partenerii lor, Prietenii Spitalului Vâlcean, s-au alăturat numeroși donatori locali: BOROMIR, Nurvil Volkswagen, Europan Prod, Farmacia George, Asociația-Fii om, Asociaţia Avangarde. Cea mai consistentă donație, în valoare de 97.000 de lei, a fost făcută de BRD prin fondul de urgență gestionat de ARC – Asociația pentru Relații Comunitare în data de 20 martie 2020.

În aceeași zi, a fost făcută și prima donație către Spitalul Județean Vâlcea și Spitalul Mihăești în valoare de aproximativ 42.000 de lei ce a constat în echipamente de protecție pentru personalul medical din prima linie (mănuși de unică folosință, combinezoane impermeabile, ochelari de protecție, capeline, botoși) și aparatură medicală (3 aparate EKG, un tensiometru, un laringoscop, un stetoscop).

Ne bucură și ne onorează încrederea donatorilor. Avem lansate mai multe comenzi care vor fi livrate în zilele ce urmează şi căutăm oferte pentru noi achiziţii. Priorităţile sunt măştile chirurgicale şi profesionale, combinezoanele impermeabile şi dezinfectanţii. Totul pentru a proteja personalul medical din prima linie“, a declarat Oana Mesea, director executiv Fundația Comunitară Vâlcea.

Despre Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea funcţionează ca un liant în comunitate, prin sprijinirea nevoilor locale, inițiază și menține legătura între donatori și cauze. Misiunea lor este de a consolida relațiile între ONG-uri, grupuri de inițiativă, companii și persoane fizice în vederea dezvoltării județului Vâlcea. Aproximativ 370.000 de persoane din mediul urban și rural pot beneficia de sprijinul, activitățile și inițiativele Fundației Comunitare.

Despre Asociația Prietenii Spitalului Vâlcea

Asociația Prietenii Spitalului Vâlcea s-a înființat în luna septembrie a anului 2015, fiind singura de acest fel din județul Vâlcea. Își propune să realizeze un mediu mai prietenos pentru pacienți si pentru aparținători, cât și pentru personalul medical din instituțiile spitalicești de pe teritoriul județului Vâlcea. Prin demersurile lor îi fac pe vâlceni să conștientizeze că spitalul este o instituție de interes comunitar, căruia ne adresăm fiecare dintre noi la nevoie, și care, la rândul lui, are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi.

Diana Naum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.