Gospodării din Oteșani și Costești afectate de incendii

Pieţe Prest SA dezinfectează în ritm susţinut scările tuturor blocurilor din Râmnicu Vâlcea
02/04/2020
Râmnicu Vâlcea: Au început lucrările de reabilitare a bulevardului Tudor Vladimirescu
02/04/2020
incendiu în Mitrofani

imagine - ARHIVĂ

Marți, 31 martie 2020, la ora 17.07, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Oteșani, la o anexă gospodărească.

Pentru stingerea acestuia, la fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă și spumă. Până la stingerea incendiului a ars o magazie din lemn de circa 25 metri pătrați, aproximativ doi metri cubi de lemne de foc. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, proprietarul aruncând jarul din sobă în imediata apropiere a materialelor combustibile din componența magaziei.

La doar o jumătate de oră de la producerea incendiului de mai sus, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui alt incendiu în localitatea Costești, satul Vărateci la o casă bătrânească. La fața locului au acționat pentru stingerea flăcărilor două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până la lichidare, a ars structura din lemn a acoperișului în imediata apropiere a coșului pentru evacuare a fumului.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire. De asemenea, proprietara locuinței a primit îngrijiri medicale preliminare din partea echipajului de la ambulanță, suferind un atac de panică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.