COVID-19: Situația epidemiologică în județul Vâlcea, 5 aprilie – 1790 de persoane în izolare la domiciliu

COVID–19: Situația epidemiologică în România, 5 aprilie – 108.810 persoane în izolare la domiciliu
05/04/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 martie 2021
COVID-19: Angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea din secția ORL confirmat pozitiv
07/04/2020

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, în urma acestor acțiuni fiind sancționate contravențional 120 de persoane care au încălcat dipozițiile ordonanțelor militare privind restricționarea circulației. Valoarea acestor sancțiuni se ridică la peste 220.000 de lei.

De asemenea, polițiștii vâlceni au continuat și acțiunile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dintre cele 1.510 persoane verificate, una fiind sancționată contravențional cu 10.000 de lei pentru că a părăsit locuința înainte de expirarea celor 14 zile de autoizolare dispuse de autorități.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 5 aprilie 2020, pe teritoriul județului se aflau 1.790 de persoane în izolare și monitorizare medicală la domiciliu și 538 de persoane în carantină insituționalizată. Momentan, atât persoanele aflate în centrele de carantină cât și cele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă simptome respiratorii asemanătoare infecției cu COVID–19.

În ultimele 24 de ore au ieșit din carantină 16 persoane și din autoizolare la domiciliu 20 de persoane, în prezent starea acestora de sănătatea fiind bună și nu reprezintă un pericol pentru populație.

Totodată, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în Vâlcea, de la începutul pandemiei și până acum, este de opt, dintre acestea, o persoană fiind declarată vindecată și externată.

Facem din nou apel pe această cale către reprezentanții instituțiilor de presă din județ să fie responsabili și să verifice cu mare atenție informațiile pe care le distribuie în spațiul public și care pot crea panică în rândul populației. De asemenea, facem apel și la cetățenii județului să respecte cu strictețe măsurile impuse prin ordonanțele militare, precum și recomandările medicilor pentru a se proteja împotriva infecției cu COVID-19.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.