Râmnicu Vâlcea: A coborât din tren și a fost legitimat conform Ordonanței Militare – acum este cercetat penal pentru fals în declarații și uz de fals

Incendii de vegetație uscată în Roșiile, Drăgășani, Mateești, Crețeni și Grădiștea
24/04/2020
COTAR: UNSAR se ascunde sub umbrela oficială ASF și dezinformează în continuare
24/04/2020

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost înregistrat, la data de 24 aprilie 2020, un dosar penal în care se efectuează urmărire penală cu privire la comiterea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals, faptă prevăzută de art. 326 și art. 323 Codul Penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție judiciară, din data de 23 aprilie 202o.

În fapt, în ziua de 23 aprilie 2020, cu ocazia legitimării, conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, în Stația CFR Râmnicu Vâlcea, la coborârea din trenul R2068, un bărbat a prezentat o declarație olografă în care avea menționat, ca scop al deplasării, “interes de serviciu”, fiind bifat pct. 1 din declarație. Totodată, acesta a declarat verbal că nu are domiciliu și lucrează ocazional la o persoană din zona Brezoi, căreia îi cunoaște prenumele. Asupra persoanei în cauză au fost descoperite mai multe declarații pe proprie răspundere, din date diferite, precum și o adeverință de serviciu emisă de o societate de pază, iar în urna verificărilor efectuate a rezultat că acesta nu figurează cu contract de muncă activ din data de 25 ianuarie 2020.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliție judiciară din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Vâlcea, sub supravegherea procurorului din Cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementă de Codul de procedură penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.