12 pacienţi confirmaţi Covid-19 internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Mesajul Prim-ministrului Ludovic Orban la împlinirea a 15 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană
25/04/2020
COVID-19: Să avem grijă de cei mai săraci și mai vulnerabili
26/04/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 10 martie 2021

Duminică, 26 aprilie 2020, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, la secţia Boli Infecţioase, se aflau internaţi 12 pacienţi confirmaţi Covid-19.

  • 4 pacienţi sunt asimptomatici
  • 5 prezintă forme uşoare ale bolii
  • 3 prezintă forme medii ale bolii

Starea tuturor pacienților este staționară. În acest moment, niciun pacient diagnosticat pozitiv cu COVID-19 nu este internat în secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

La nivelul județului Vâlcea, în cursul zilei de sâmbătă, 25 aprilie 2020, a fost confirmat al treilea caz de infecție cu COVID-19 în rândul personalului medico-sanitar. Ultimul caz confirmat face parte din personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, secția Boli Infecțioase.

DSP Vâlcea a declanșat o ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților. Au fost recoltate un număr de 19 probe de la personalul medico-sanitar și auxiliar al secției pentru care se așteaptă rezultatele.

Dintre cele 21 de persoane confirmate în judetul Vâlcea, șapte au fost declarate vindecate și externate, una a decedat, 13 sunt internate în unitati sanitare din județul Valcea și 1 în alt județ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.