COVID-19 în județul Vâlcea – 2 mai 2020: 180 de persoane în carantină, alte 139 în izolare

Neață Eugen: Guvernul care nu crede în propriul popor – amenda antivirus de 6 ori mai mare decât salariul mediu
02/05/2020
Declarația Înaltului Reprezentant, Josep Borrell, în numele UE, de Ziua Mondială a Libertății Presei, 3 mai
03/05/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 10 martie 2021

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, până astăzi, 2 mai 2020, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 22 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Dintre aceste persoane diagnosticate pozitiv, opt au fost declarate vindecate și externate și două persoane au decedat.

Ultimele două cazuri declarate vindecate si externate au fost înregistrate în cursul zilei de ieri, fiind vorba de un pacient internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea și de un alt pacient internat într-o unitate spitalicească din alt județ. Cele două persoane au fost declarate vindecate în urma a două teste negative și în prezent ele nu mai reprezintă un pericol pentru cei din jur.

Cât privește starea de sănătate a celor 12 persoane care se află în prezent internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea, menționăm că aceasta este staționară. Niciunul dintre pacienții internați în acest moment nu se află în secția ATI.

Precizăm, de asemenea, că toate probele recoltate de către DSP Vâlcea personalului MAI din județ, care a intrat în contact cu un detașament de jandarmi din județul Dolj în cadrul căruia au fost confirmate pozitiv mai multe persoane, sunt negative

Pe teritoriul județului Vâlcea, în prezent, sunt în carantină instituționalizată 180 de persoane, alte 139 persoane fiind în izolare și monitorizate medical la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.