La Vâlcea, tensiunile între Prefectură și Consiliul Județean sunt amplificate de o decizie a tribunalului

Weekend trist pentru vitezomani – polițiștii rutieri vâlceni au lăsat fără permis de conducere 23 de șoferi foarte grăbiți
18/05/2020
Primarul Mircia Gutău îi mulţumește lui Sandu Ghibirdic pentru activitatea depusă în slujba Râmnicului
18/05/2020
Măsuri suplimentare aprobate în vederea gestionării pandemiei de COVID-19 în județul Vâlcea

Comunicat de Presă

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea informează că, prin decizia nr. 322/2020, Secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Vâlcea a admis cererea prefectului Tiberiu Costea de anulare a Hotărârii Consiliului Județean Vâlcea nr. 46 din 18 februarie 2020, privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 27.316 mii lei din fondul la dispoziţia Consiliului Județean Vâlcea.

Hotărârea Consiliului Județean Vâlcea a fost atacată întrucât, atât din actul respectiv cât și din documentele premergătoare ce au fost puse la dispoziție la solicitarea prefectului, nu rezultă care a fost, în concret, suma centralizată în urma consultărilor UAT-urilor din județ, așa cum în mod imperativ dispune legea, fundamentarea și algoritmul urmat de forul județean pe baza cărora s-a făcut repartiția efectivă a sumelor către unitățile administrativ-teritoriale din județ, astfel încât, Tribunalul Vâlcea, pe baza probelor administrate, a apreciat că motivele invocate de prefect prin această acțiune sunt corecte, dispunând anularea acestei hotărâri.

Reprezentantul Guvernului în Vâlcea, domnul Tiberiu Costea, face apel pe această cale la reprezentanții Consiliului Județean Vâlcea să nu prelungească această stare de disconfort financiar pentru administrațiile publice locale și să redistribuie suma pe care o are la dispoziției respectând principiile impuse de lege, iar repartizarea fondurilor să se facă pe criterii transparente și verificabile.

Am apreciat întotdeauna Justiția din România ca fiind corectă și salut această hotărâre a Tribunalului Vâlcea, chiar dacă nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Fac apel către președintele Consiliului Județean Vâlcea să respecte legile și să ia decizia înțeleaptă astfel încât toți primarii să primească fonduri în funcție de necesitățile comunităților pe care le reprezintă și nu pe alte criterii”, a precizat prefectul Tiberiu Costea.

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.