Accidente rutiere la Călimănești, Dănicei și Râmnicu Vâlcea

COVID-19 în județul Vâlcea la data de 19 mai 2020: 201 persoane în carantină, alte 644 în izloare la domiciliu
19/05/2020
Tânăr din județul Olt dat dispărut dintr-o stână din comuna Câineni
20/05/2020

În dimineața zilei de 20 mai 2020, polițiștii rutieri, alături de echipajele de intervenție ale pompierilor și SAJ, au intervenit pe raza județului Vâlcea, la accidente rutiere produse în Călimănești, Dănicei și Râmnicu Vâlcea.

Din fericire, nu au fost înregistrați răniți grav.

foto: Călimănești (Cârligul Mic)

***

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului.

Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.

Prima condiţie a deplasării autovehiculului în deplină siguranţă este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeţei carosabile, care devine alunecoasă pe timp de ploaie.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

Pentru evitarea producerii unor blocaje în trafic, recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

Păstraţi liber centrul intersecţiei şi nu blocaţi calea de rulare a mijloacelor de transport public.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.