Euroinvent: Peste 500 de invenții și proiecte de cercetare din România și Republica Moldova

Un tânăr din Popești acuză patru persoane pentru că ar fi fost sechestrat și agresat
Crețeni: femeie evacuată din casă după ce și-a agresat mama
23/05/2020
S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina
23/05/2020

Cercetarea românească iese la rampă cu 230 de lucrări înscrise la Euroinvent. Cel mai bun proiect va fi premiat cu 10.000 de lei de Fundația Dan Voiculescu!

Cercetarea românească iese la rampă cu 230 de lucrări înscrise în cadrul Euroinvent, cea mai mare expoziție de inventică si inovație din Europa de Est. Din cele peste 500 de invenții și proiecte de cercetare, peste 230 sunt din România și 120 din Republica Moldova.

Este evident că cercetarea românească se bucură de o comunitate dinamică, foarte bine conectată internațional, de specialiști de mare valoare și de idei validate internațional, în cadrul concursurilor și expozițiilor de profil. Acest lucru este posibil însă doar prin efortul celor care activează în sistemul de cercetare-dezvoltare.

La nivel integrat, cercetarea românească nu interacționează încă cu economia reală. Așadar este nevoie de politici coerente care să transforme cercetarea în motorul activ al unei economii competitive. Mediul privat trebuie să contribuie, de asemenea, la această dezvoltare firească prin sprijinirea noilor generații de oameni de știintă, pentru atingerea unui potențial maxim.

În acest context, Senatul Științific al Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică activ în susținerea cercetării și oferă un premiu de 10.000 de lei unui proiect românesc înscris la Euroinvent. De peste cinci ani, Fundația Dan Voiculecu pentru Dezvoltarea României oferă, prin Senatul Științific, Marele Premiu Euroinvent, în calitate de partener educațional al acestui eveniment.

Euroinvent este un reper pentru lumea științifică, de aceea Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține în continuare parteneriatul educațional. Prin premiile oferite de-a lungul timpului și pe care sperăm să îl oferim și în acest an, încercăm să sprijinim tinerii și să îi încurajăm spre cariere științifice”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.

Euroinvent este singurul eveniment din România organizat sub egida Federației Mondiale a Inventatorilor. Acesta promovează creativitatea și inovarea într-un context international larg și se află la cea de-a XII-a ediție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.