Bucureștean rătăcit în zona vârfului Muntinu Mic din Munții Cozia, salvat de jandarmi și salvamontiști

Se prelungeşte perioada de înscriere la concursul de arte vizuale COTROCENI CREATIV JUNIOR
18/06/2020
Parlamentul European condamnă toate formele de rasism, ură și violență și solicită măsuri urgente
23/06/2020

Miercuri, 17 iunie 2020, un bărbat din București, aflat la venerabila vârstă de 80 de ani, a avut norocul să fie găsit de către jandarmii montani și salvamontiști în zona vârfului Muntinu Mic, din Munții Cozia, în viață, după 5 ore de stat în ploaie și vânt puternic.

Un autoturism aflat pe marginea drumului, ploaia torențială, o femeie singură care plângea în hohote, a determinat un grup de turişti aflat în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii, să oprească și să afle ce s-a întâmplat.

Femeia le-a spus turiștilor că soțul ei, un iubitor al muntelui, a dorit să se îndepărteze puțin de autoturism pentru a se bucura în tihnă de peisaj și de aproximativ 2 ore nu mai sosise înapoi. Întrucât doamna avea o stare tensionată și telefonul descărcat, turiștii au decis să sune imediat la apelul unic de urgență 112.

Apelul care a alertat salvatorii a sosit în jurul orelor 13.00, iar după 3 ore de căutări amănunțite în zonele cu vizibilitate foarte redusă și prăpăstioase din împrejurimi, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat și dezorientat, în zona vârfului Muntinu Mic, la 4 km de autoturism.

Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu.

Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori. După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.