Vacanţa în perioada distanţării sociale – iată 5 sfaturi de care să ţii cont dacă mergi cu copiii în camping!

Doar 30% din contribuabili au redirecționat o cotă din impozitul pe venit către cauze sociale
23/06/2020
134 de copii se întorc în creşele din administrarea Primăriei Râmnicu Vâlcea
23/06/2020

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe să mergi în camping cu copiii, iar anul acesta, când măsurile de distanţare socială pun beţe în roate când vine vorba de vacanţă, s-ar putea ca aceasta să fie cea mai potrivită variantă.

Natura oferă o experienţă extraordinară, iar o excursie cu cortul, alături de familie, este o modalitate excelenta prin care îi poţi face pe cei mici să o îndrăgească.

Aici, copiii de toate vârstele vor găsi o mulţime de lucruri care să-i captiveze, începând de la cerul plin de stele sau sunetele naturii, până la focul de tabără, explorarea pădurii şi multe altele.

Iată câteva sfaturi pentru o excursie reuşită cu copiii în camping!

  1. Exersează campingul acasă

Dacă pentru cei mici va fi prima experienţă de acest fel, pune un cort în curte sau în interiorul casei. Lasă-i să stea în el şi să doarmă acolo, astfel încât să se familiarizeze cu ceea ce presupune o astfel de aventură şi să se simtă confortabil.

De asemenea, încearcă o excursie de o zi cu familia într-o pădure, în apropierea casei sau una şi mai scurtă pe marginea unui lac sau într-un parc. Astfel, vei putea vedea cum reacţionează copiii la astfel de experienţe.

  1. Lasă-i pe cei mici să te ajute să împachetezi

Dă-le responsabilităţi. Începe prin a-i lăsa să împacheteze lucrurile. Verifică condiţiile meteo şi pune pe lista hăinuţe potrivite pentru activităţi în aer liber. Dacă sunt şanse de ploaie, trebuie să ai pregătită o geacă de fâș.

De asemenea, temperaturile pot scădea noaptea, chiar dacă este cald şi însorit în timpul zilei, aşadar alegerile vestimentare trebuie făcute şi în funcţie de acest aspect. La 4Kids România găseşti tot ce ai nevoie. Trebuie doar să ţii cont de prognoză şi să ai grijă ca cei mici să aibă la ei atât îmbrăcăminte groasă, cât şi subţire.

  1. Împachetează gustările preferate ale copiilor

Unul dintre cele mai frumoase momente ale campingului este servitul mesei în jurul focului. Dacă şi găteşti deasupra acestuia, distracţia se va dublă!

Permite-le prichindeilor să participe la planificarea meniului. Astfel, entuziasmul lor va creşte. Mai mult, împachetează alimentele şi gustările lor preferate.

  1. Găseşte locul potrivit pentru campare

Alege campinguri cu facilităţi care se potrivesc nevoilor familiei tale. Unele dintre acestea au amenajate mese de picnic, toalete şi duşuri, altele au inclusiv locuri de joacă sau piscine.

Dacă este prima dată când mergi într-o astfel de excursie, ar fi indicat să alegi un spaţiu de campare care să îţi ofere toate aceste beneficii şi, pe cât posibil, să fie mai aproape de zonele locuite.

De asemenea, planifică călătoria împreună cu întreaga familie, cere sfatul copiilor legat de activităţile pe care le puteţi face şi ţine cont de ele.

  1. Organizează echipamentul 

Împachetează atent echipamentul, pentru a avea acces rapid la el atunci când ajungi în tabără. Aşază separat, în coşuri de plastic sau în cutii de carton, elementele cortului, sacii de dormit, ustensilele de bucătărie şi alte obiecte necesare.

Dacă ai totul organizat de acasă, nu va fi nevoie să cauţi prin toate bagajele atunci când vei avea nevoie de ceva. Toate lucrurile vor fi la locul lor şi atât tu, cât şi cei mici le veţi găsi cu uşurinţă.

În concluzie, dacă ai de acasă un plan bine pus la punct, câteva zile la cort, alături de familie, nu doar că te vor relaxa, dar vor fi şi o modalitate perfectă pentru ca cei mici să afle toate secretele naturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.