În ultimele 48 de ore, echipajele SMURD din cadrul ISU Vâlcea au acordat primul ajutor calificat în cazul a 27 de persoane.

Mobilizare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19: acțiuni în zonele aglomerate din județul Vâlcea
13/07/2020
Primăria Râmnicu Vâlcea vrea să premieze elevii care au obţinut medii de 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat
13/07/2020
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 65 de misiuni

În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul a 27 de persoane.

Printre intervențiile relevante se regăsește accidental petrecut în data de 11 iulie 2020, ora 14.36, de la Călimănești, punct Mânăstirea Stănișoara, pe un drum forestier, unde un autoturism s-a răsturnat într-o râpă la o distanță de aproximativ 150 metri de drumul forestier.

Pentru salvarea potențialelor victime, la fața locului au fost trimise trei echipaje de intervenție ale ISU (1 descarcerare, 1ASAS și 1 SMURD și 10 subofițeri) și încă două ambulanțe SAJ. Ajunși la fața locului membrii echipelor de intervenție au găsit 4 victime, o femeie și patru copiii (D.T. de 1,7 ani – politraumatism; T.D. de 7 ani – traumatism facial și toracic; B.P. de 12 ani – traumatism cranian și traumatism abdominal; C.I. de 9 ani – traumatism cranian, traumatism facial și plaga coapsa dreaptă; și conducător auto C.A. de 33 ani cu diverse politraumatisme). Acestea au fost salvate de echipele de intervenție în colaborare cu membrii Salvamont Vâlcea. Au fost transportate la UPU Vâlcea pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale amănunțite.

De asemenea echipajele de intervenție au mai intervenit pentru: încă un accident rutier, zece traumatisme, 14 cazuri cu diverse afecțiuni medicale și o persoană găsită în stop cardiac. După acordarea primului ajutor, 26 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare. Pentru persoana găsită în stop cardiac s-au efectuat manevre de resuscitare, însă din păcate, fără nici un rezultat.   

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au intervenit în data de 11 iulie 2020, la ora 17.15, în localitatea Mateești unde a luat foc un depozit de furaje. Pentru stingerea incendiului au acționat două echipaje de pompieri militari și autospecialele aferente. Până la lichidare, au ars : acoperișul depozitului construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de circa 54 mp. și  500 kg. fân. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirea focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiului.

Alte două incendii la care au acționat pompierii militari ai ISU Vâlcea, s-au declanșat în data de 11 și respectiv 12 iulie 2020, la vegetație uscată, în localitățile Prundeni, sat Zăvideni și Bujoreni. Până la stingerea acestora, a ars vegetația uscată pe cirac 80 mp. În ambele cazuri, cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.