Primăria Râmnicu Vâlcea vrea să premieze elevii care au obţinut medii de 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat

În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 65 de misiuni
În ultimele 48 de ore, echipajele SMURD din cadrul ISU Vâlcea au acordat primul ajutor calificat în cazul a 27 de persoane.
13/07/2020
Tânăr din Călimănești prins în Dăești la volanul unui autoturism, fără permis de conducere
13/07/2020

La iniţiativa primarului Mircia Gutău, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de joi, 16 iulie 2020, se va dezbate proiectul de hotărâre privind premierea elevilor de la şcolile şi liceele din Râmnicu Vâlcea care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat din această vară.

Propunerea edilului-şef se referă la premierea cu câte 3.000 de lei a fiecăruia dintre cei 16 elevi care au obţinut media maximă la Evaluare Naţională şi cu câte 4.000 de lei a fiecăruia dintre cei 13 elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat, suma totală angajată din bugetul local fiind de 100.000 lei. Premierea se va face într-un cadru festiv adecvat, la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Tradiţia premierii cu sume de bani consistente a elevilor cu note maxime la cele mai importante examene şcolare a fost respectată în ultimii patru ani la nivelul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. Dintre premiaţii de către primarul Mircia Gutău pentru media de 10 la Bacalaureatul din anul 2016 se remarcă, astăzi, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ superior de prestigiu din ţară: Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Inginerie Medicală – Politehnica Bucureşti, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacia ”Carol Davila” Bucureşti, College Juridique Franco-Roumain, sau din străinătate: Université Paris 1 – Panthéon Sorbonne, Universitatea din Leeds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.