Subprefectul de Vâlcea, Sebastian Fârtat, aduce precizări cu privire la recentele declarații ale directorului DGASPC Vâlcea

Combaterea deficitului de medicamente în UE
26/07/2020
COVID-19 în România la data de 26 iulie 2020: 1120 cazuri noi confirmate – 60 în Vâlcea
26/07/2020
Elaborare Studiu de Fezabilitate la Obiectivul Pod pe DN7 km 239 + 376

Subprefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat: Drept la replică față de declarațiile aduse în spațiul public de directorul executiv al DGASPC Vâlcea, Badea Nicolae

Având în vedere declarațiile publice ale directorului executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, fac următoarele precizări pentru corecta informare a vâlcenilor:

  1. Domnul Badea Nicolae a dat dovadă constant de lipsă de cooperare și ineficiență managerială. Aș fi apreciat ca aceeași promptitudine, ca în cazul „dreptului la replică”, să fi fost folosită și la achiziția de echipamente de protecție pentru angajați, cât și în luarea unor măsuri interne care să limiteze răspândirea noului coronavirus în centrele DGASPC.
  1. Gestul meu public este datorat și zecilor de mesaje și discuții telefonice avute cu angajații din centrele DGASPC Vâlcea în ultimele luni, privind lipsa echipamentelor de protecție și a oricăror proceduri și instruiri practice ale personalului. Chiar și acum, angajații nu au echipament complet PPE, fapt reclamat constant. În continuare se furnizează materiale insuficiente, cu măsuri necorespunzătoare.
  1. Indiferent de insinuările din declarațiile domnului Badea Nicolae, adevărul este unul crud: nepăsarea, indolența și stilul autocratic al acestui domn, care conduce de peste 15 ani DGASPC Vâlcea, au adus această instituție importantă într-o situație disperată. Nimeni nu a solicitat domnului Badea lucrurile pe care acesta le invocă („circuite ca la infecțioase”, „transformarea centrelor în spitale suport anti-Covid”, „dotări de boli infecțioase” etc), ci doar aplicarea cu rigurozitate a unor măsuri de prevenție a infectării cu noul coronavirus (echipamente de protecție pentru angajați, realizarea unor circuite funcționale care să asigure păstrarea distanței de siguranță, igiena corespunzătoare etc). Mai mult decât atât, toți beneficiarii pozitivi simptomatici din centrele DGASPC au fost preluați de unitățile spitalicești din județ, iar medicii specialiști de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au asigurat, de două ori, consult clinic la fața locului. Domnul Badea trebuie să înțeleagă că nu există personal medical dedicat/specializat în tratarea noului coronavirus, cadrele medicale din centre având aceeași pregătire profesională ca cele care tratează pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare în spitale.
  1. Să fii managerul acestor centre, medic înainte de toate, și să nu depui eforturi ca să protejezi angajații și beneficiarii este sfidător, inuman și de neiertat.

Demisia domnului Badea Nicolae nu va opri pandemia, dar cu siguranță va reduce simptomele grave de incompetență managerială din cadrul demisia.

Subprefectul județului Vâlcea,
Sebastian Fârtat

***

 

 

HOW TO CREATE A CARTOON CHARACTER WITH PHOTOMANIPULATION & RETOUCHING
TRANSFORMING PHOTOS OF REAL PEOPLE INTO CARICATURES
Photomanipulation + Retouching + Color Grading Tutorial

Iata cum poti sa transformi fotografiile in caricaturi. Click pe imagine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.