În centrul Pactului verde european se află Legea Climei

Conferința Cluj Innovation Days pe tema impactului crizei Covid-19 asupra mediului de afaceri
05/09/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 10 martie 2021
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 6 septembrie 2020
06/09/2020

Schimbările climatice afectează deja europenii. Europa acționează acum pentru a pune în practică Pactul verde, iar Parlamentul European joacă un rol central în modelarea economiei durabile de mâine.

Ar putea părea frig, dar iernile din Suedia sunt din ce în ce mai calde. Schimbările climatice înseamnă că este tot mai dificil pentru acești păstori sami să găsească sub zăpadă mușchiul și lichenii cu care se hrănesc renii lor.

Naila Fjellström / Păstor de reni:Când era mai cald și era mai multă gheață, era o iarnă neobișnuită, dar acum așa sunt toate iernile. Acum, iarna neobișnuită este o iarnă normală.

În noiembrie 2019, Parlamentul European a declarat situație de urgență pentru climă și mediu. Un semnal istoric din partea europarlamentarilor că Europa este gata să acționeze.

Uniunea Europeană s-a angajat să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050, iar deputații doresc să facă obiectivele stabilite chiar mai ambițioase.

Pascal Canfin / Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană:Parlamentul a fost foarte vocal în cadrul acestui mandat, cerând obiective mai ambițioase pentru 2030. Astăzi, nivelul convenit este de 40%. Dar majoritatea își dorește o reducere de 55% a emisiilor de CO2 până în 2030, comparativ cu 1990. Vom vedea dacă putem ajunge la un acord în curând, ceea ce eu îmi doresc foarte mult. În curând, cu Consiliul, pentru că nu ne putem permite să pierdem timpul.

În centrul Pactului verde european se află Legea Climei, care va face obligatorie, în conformitate cu legislația UE, reducerea emisiilor. Trebuie să construim o economie durabilă, de la transporturi la industrie și agricultură.

Planul de investiții al Pactului verde va mobiliza cel puțin 1 trilion de euro investiții publice și private în următorul deceniu pentru a sprijini tehnologia, locurile de muncă și infrastructura ecologică. În acest timp, Fondul pentru o tranziție justă se va asigura că nimeni nu va fi lăsat în urmă, ajutând oamenii angajați în sectoare nesustenabile, precum exploatarea cărbunelui, să se pregătească pentru locurile de muncă de mâine.

Ceea ce mâncăm și cum consumăm este, de asemenea, esențial. Ca și producerea sustenabilă a alimentelor, mai aproape de casă, prin strategia „de la fermă la consumator”, protejarea biodiversității și a polenizatorilor, pe care ne bazăm, și reducerea deșeurilor noastre, crearea unei economii cu adevărat circulare prin reutilizare și reciclare.

Parlamentul European va fi prezent la fiecare pas, pentru a se asigura că Pactul verde european va transforma Europa într-un continent cu adevărat verde, prin legi ambițioase, și are finanțarea și viziunea necesare pentru a-și transforma ambițiile în realitate.

sursa: Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.