Teatrul Anton Pann pe scena Galei Premiilor UNITER, luni – 21 septembrie, ora 22.30, eveniment transmis în direct de TVR

Vâlcea: Prejudiciile aduse pajiştilor şi păşunilor atrag sancţiuni contravenţionale
19/09/2020
Primarul Mircia Gutău a inaugurat Sala de Festivităţi modernizată a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” – cu această ocazie, a fost dezvelit bustul domnitorului Mircea cel Bătrân
20/09/2020

Este pentru a patra oară când numele Teatrului Anton Pann se va auzi din nou la cel mai important eveniment teatral din România, considerat și Oscar-ul teatrului românesc – Gala Premiilor UNITER. Ediția de anul acesta cu numărul XXVIII, eveniment transmis în direct de Televiziunea Română, luni 21 septembrie, de la ora 22.30, va avea loc în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanesc” din Craiova. Cu această ocazie se vor aniversa și 170 de ani de la înființarea Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Suntem mândri pentru această performanță a Teatrului Anton Pann. Este pentru a patra oară când aceaTeatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, prin actorii săi, este reprezentată la Gala Premiilor UNITER. Vă amintim cu plăcere şi celelate trei nominalizări de până acum: Cătălin Vieru în 2012; Vlad Bîrzanu, anul 2013 și Ciprian Nicula în 2015. Toate cele trei au fost la categoria debut. Anul acesta, pentru rolurile pe care le-a facut în spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg, Cătălin Andrei este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

După vizionarea spectacolului Teatrului Anton Pann și a tutoror spectacolelor care au avut premiera în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, de către juriul de nominalizări, alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari, reprezentanții teatrelor, ale căror spectacole au fost selecționate, așteptau cu nerăbdare decizia. Potrivit comunicatului oficial al UNITER, din 24 februarie 2020,  printre nominalizaţi la Gala Premiilor UNITER 2020  am văzut cu bucurie și nominalizare actorului Teatrului Anton Pann- Cătălin Andrei. Spectacolul lui  Matei Lucaci-Grunberg și rolul realizat cu multă măiestrie de Andrei Cătălin a făcut ca acest spectacol să fie în atenția juriului de nominalizări.  Acum, cu sufletul la gură, așteptăm decizia juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020. Cei care vor decide câștigătorii celor 11 categorii de premii, în seara zilei de luni 21 septembrie, sunt:  Radu Apostol – regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareș – critic de teatru, Crina Mureșan – actriță  și Cristina Rusiecki – critic de teatru.

Toți cei care au văzut „Emisie: Titanic Vals”, au spus că este un spectacol de nota 10, cu un regizor de 10 și niște actori extrem de talentați pe care o să-i și amintim pentru că împreună au contribuit la acest succes: Alexandru Beteringhe, Andrei Brădean, Vladimir Purdel, Denisse Moise, Reka Szasz, Ana Șușca, și Andrei Cătălin nominalizat pentru aceste roluri (Hortensiu Filotti, Chiriachița, vecinul).

Cătălin Andrei s-a remarcat încă de la primul spectacol pus pe scena Teatrului Anton Pann, este vorba de Billy din spectacolul ”Femei/Bărbați” în  regia  lui Vlad Massaci, spectacol cu care a participat și la Festivalul Național de Teatru, 2016, un alt eveniment de mare importanță din lumea teatrului românesc.. De atunci și până-n present, Andrei Cătălin a făcut numeroase roluri care i-au pus în valoare talentul cu care a fost înzestrat pentru a fi actor. Poate face orice rol,  trăieşte cu patimă pe scenă creând personaje memorabile. Cât de curând îl vom vedea pe Cătălin într-un nou spectacol care va deschide această stagiune, spectacol pus în scenă de același talentat regizor, Matei Lucaci-Grunberg. Pentru acesată onoare de a fi pe cea mai înaltă scenă, cea a Galei Premiilor UNITER, Teatrul Anton Pann primește sincere felicitări! Bravo vouă, oameni frumosi, în seara zilei de luni 21 septembrie, de la ora 22. 30 vă invităm să urmăriți transmisiunea în direct de pe Televiziunea Română, ora 22.30.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.