Vâlcea: Prejudiciile aduse pajiştilor şi păşunilor atrag sancţiuni contravenţionale

Mircia Gutău: penelistul Traian Dobrinescu lansează minciuna că aş intenţiona să scot din oraş reputata Librărie Humanitas
18/09/2020
Teatrul Anton Pann pe scena Galei Premiilor UNITER, luni – 21 septembrie, ora 22.30, eveniment transmis în direct de TVR
19/09/2020

Atunci când oamenii aduc un prejudiciu ariilor protejate, pajiştilor şi păşunilor , sancţiunile nu întârzie să apară. Acest lucru s-a întâmplat ieri, 17 septembrie 2020, pentru 7 cetăţeni, care nu au înteles importanţa protejării acestor arii sau au ales să ignore acest aspect.

La solicitarea preşedintelui Obştei Moşnenilor Sterminoasa-Budislavu, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa s-a deplasat în punctul ,,Apa Cumpănită,, de pe Muntele Terminoasa, întrucât circulaţia diferitelor autovehicule în această zonă este din ce în ce mai accentuată.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au interceptat şi legitimat 7 persoane cu vârste cuprinse între 25-40 ani,  ale căror autotursime se aflau pe pajişte.

Deşi persoanele au fost atenţionate în repetate rânduri că circulaţia autoturismelor, ATV-urilor, motocicletelor, etc este interzisă pe pajiştile alpine, lucru atestat şi de prezenţa în zona a două pancarte inscripţionate cu regulile de acces , jandarmii le-au pus din nou în vedere aceste aspecte, şi le-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 3500 lei conform O.U.G. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente. 

Având în vedere că accesul pe pajişte fără autovehicule este permis şi ,,mersul pe jos face piciorul frumos,, jandarmii montani vă recomandă să parcaţi autoturismele în locuri autorizate şi să va bucuraţi de natură fără a-i aduce pagube şi daune!

Menţionăm că acţiunea a beneficiat şi de sprijinul Postului de Poliţie Câineni.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN VÂLCEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.