Transporturi rutiere – situația la zi

Specialiști din domeniul senectuții prezintă soluții de creștere a calității vieţii seniorilor, într-un eveniment on-line organizat de Fundația Regală Margareta a României
20/09/2020
În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 56 de misiuni
În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU Vâlcea au gestionat 24 situaţii de urgenţă
21/09/2020
  • Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salarial.

Contrar celor discutate cu reprezentanții Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce țin de interpretarea eronată a unor definiții din legislația în materie, a fost brusc uitată de către Ministrul Finanțelor. Controalele ANAF pe aceasta temă, sunt în plină desfășurare, iar abuzurile legate de interpretări, se amplifică de la o zi la alta.

  • Transportul gratuit al elevilor este blocat de birocrație și legislație haotică.

Ramâne aceeași veșnica întrebare: Cine plătește?

  • Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere fără ca cei platiți din bani publici, pentru a aplica legea, să iși facă datoria. Asigurările venite de la Domnul Ministru Vela au rămas “în aer”.
  • În continuare, firmele cu intârzieri la plata datoriilor către stat, nu beneficiază de sprijinul de 41,5 % pentru angajații pe care i-au reincadrat în activitate, contrar discuțiilor dintre guvern și reprezentanții patronatelor din transporturi.
  • Din cauza raportului corpului de control al Ministrului transporturilor pe tema examinarilor personalului din transporturi ce concura la siguranța rutieră, obținerea și reînoirea atestatelor profesionale, nu se mai poate face din cauza refuzului angajatilor MT de a mai participa la examene.

Biroul de presă

F.O.R.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.