10 sfaturi pentru începătorii care vor să cânte la chitară electrică

DEZBATERE Salvati Copiii Romania - Cum se redeschid scolile in conditii de siguranta Reguli vaccinare scenarii
Cum se redeschid şcolile în condiţii de siguranţă. Reguli, vaccinare şi scenari
30/01/2021
ISJ Vâlcea a depus proiect în cadrul apelului POC – Dotare școli cu tablete cu internet inclus și echipamente IT.
03/02/2021
Mc Music 10 sfaturi pentru incepatorii care vor sa cante la chitara electrica min

Dacă încerci să înveți să cânți la chitară electrică, probabil știi că poate fi o perspectivă ușor descurajantă. Cu siguranță sunt multe de luat în considerare, așa că articolul prezent îți oferă câteva sfaturi pentru a-ți fi mai ușor dacă ești începător.

Iată 10 sfaturi despre cum să cânți la chitara electrică:

  1. Asigură-te că ai echipamentul necesar. Poți face totul să fie mult mai intens și mai distractiv, dacă știi ce echipament să folosești chiar și ca începător. Alege toate accesoriile de bază și bucură-te de ceea ce urmează!
  2. Găsește-ți chitara electrică perfectă. Există multe modele excelente pe care le poți alege pentru început, trebuie doar să faci o mică cercetare a pieței. Desigur, te poți sfătui și cu oamenii din magazin înainte de a face achiziția, pentru a te asigura că vei obține fix ce este potrivită pentru tine.
  3. Află acorduri și scale de bază. După ce ai ales-o pe cea mai bună pentru tine, este timpul să te antrenezi!
  4. Învață să folosești un amplificator. Deținerea celui mai bun amplificator pentru începători, poate face diferența atunci când vine vorba de dezvoltarea tonului și sunetului chitarei tale electrice.
  5. Ia niște lecții. Cel mai bun mod de a avansa este să ai parte de un profesor bun și să îi asculți sfaturile, deoarece el va ști cel mai bine cum să te îndrume și, în plus, îți va oferi cele mai bune sfaturi, privind de aproape, evoluția ta.
  6. Află lucruri extra din online. În prezent, tehnologia a avansat foarte mult și ai la doar un click distanță numeroase lecții și resurse online extinse pentru chitară. Cei mai buni cântăreți începători de chitară electrică sunt cei care profită de resursele disponibile online. 
  7. Ascultă chitariștii tăi electrici preferați. Poți învăța multe ascultând activ muzicienii tăi preferați și eventual poți încerca să cânți în paralel cu ei, melodiile tale preferate.
  8. Exersează cât mai mult posibil. Nu există nicio înlocuire pentru practică atunci când vine vorba de progres rapid. Cei mai buni cântăreți începători cu chitara electrică sunt cei care practică în mod regulat și inteligent și care își creează strategii și target-uri periodice. În cazul în care ai învățat să cânți la o chitară împrumutată și consideri că ai deprins cunoștințele necesare pentru a deține propriul instrument, alege o chitară electrică de la Mc Music și bucură-te toate tehnicile învățate.
  9. Cântă cu alți muzicieni. Poți avea cel mai bun echipament, dar acest lucru nu însemna nimic dacă nu te descurci să cânți bine și cu alți muzicieni. Dacă ai în gașcă prieteni care cântă la chitară, roagă-i să te ajute și să te învețe diverse trucuri care lor le-au fost utile. 
  10. Încearcă să înveți ceva teorie muzicală. S-ar putea să nu fie vital pentru un începător, dar cu siguranță te va ajuta să cunoști o parte din teoria muzicii pe măsură ce îți îmbunătățești înțelegerea chitarei electrice. Învață diverse lucruri teoretice și pune-le în practică!

Ține cont de toate aceste sfaturi dacă ești începător și vrei să înveți cât mai multe lucruri cu și despre chitara electrică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.