Vâlcea: Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu SARS-COV-2

Primăria Râmnicu Vâlcea instituie zone destinate exclusiv îmbarcării şi debarcării elevilor la unele unităţi şcolare
Primăria Râmnicu Vâlcea instituie zone destinate exclusiv îmbarcării şi debarcării elevilor la unele unităţi şcolare
15/02/2021
Wallachia eHub - Regiunea Sud-Muntenia în căutare de bune practici pentru transformarea digitală
Wallachia eHub – Regiunea Sud-Muntenia în căutare de bune practici pentru transformarea digitală
17/02/2021
Vâlcea Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 75 societăți comerciale, 151 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.300 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale (68 pentru nerespectare măsurilor de protecție individuală și 12 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație) valoarea sancțiunilor fiind de 10.000 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Polițiștii fac apel către cetățeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur!

Reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.