COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 februarie 2021

Cum poţi încălzi solarul cu investiţii minime şi folosind munca proprie
23/02/2021
Nerespectarea limitelor maxime admise privind circulatia autovehiculelor de mare tonaj deterioreaza infrastructura rutiera
Nerespectarea limitelor maxime admise privind circulația autovehiculelor de mare tonaj deteriorează infrastructura rutieră
24/02/2021

Marți, 23 februarie 2021, situația epidemiologică, la nivelul județului Vâlcea, se prezenta astfel:

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 11.655 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 115      persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 91 au forme medii și 13 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 11 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate   pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.834 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 47.387 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 32.047 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 79.434 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 46 de decizii de izolare și 27 de decizii de carantină, în prezent, 339 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 216 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

De asemenea, informăm că Direcția de Sănătate Publică a pus la dispoziția cetățenilor următoarele numere de telefon, care pot fi apelate pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă:

 • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminica 08:00 – 22:00;
 • 0758 061 438 (disponibil non-stop);
 • 0250 747 720 cu program de funcționare:  Luni – Joi  08:30- 16:30 și Vineri  08:30 – 14:00.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 12.809 persoane (atât din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 21.514.

 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 12.809
 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 8.705

Astăzi, până la ora 16:00, au fost vaccinate 374 persoane  – 239 persoane  cu doza nr.1 și 135 persoane cu doza nr. 2.

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

 • Spitalul Orășenesc Horezu: 6 doze
 • Centrul de vaccinare din Bălcești (sala de sport): 36 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm. Vâlcea: 44 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 29 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani (sala de sport): 39 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 29 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu (sala de sport): 46 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 36 doze
 • Centrul de vaccinare din Călimănești (campusul școlar al Liceului Tehnologic Călimănești): 23 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm. Vâlcea (sala de sport): 31  doze
 • Centrul Medical Județean: 55 doze

Vă reamintim că în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt  momentan operaționale nouă centre de vaccinare:  trei centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al  Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, (în cadrul căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

sursa: Instituția Prefectului – Județul Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.