Momentul diversificării alimentației bebelușului tău îți provoacă stres? Descoperă cum poți simplifica totul cu doar 4 sfaturi!

Accident rutier mortal la Milcoiu produs duminică 21 februarie 2021
Accident rutier mortal la Milcoiu
21/02/2021
Propunerile ANOSR pentru Planul Național de Redresare și Reziliență - șansa pentru o reformă în educație
Amendamente ANOSR asupra proiectului Legii bugetului de stat 2021
23/02/2021
Scaune de masa pentru cei mici de la Babyneeds prevazute cu sistem anti-alunecare

Majoritatea mamelor tinere se întreabă cum să diversifice cu înțelepciune dieta copilului lor. Cu ce mese să înceapă? Este mai potrivită o supă, un terci sau poate doar fructe? Și cât din această porție ar trebui să mănânce copilul? O mulțime de întrebări și temeri pentru părinți atunci când se apropie momentul diversificării alimentației. 

Descoperă cele mai inteligente sfaturi de diversificare a alimentației bebelușilor:

Fiecare copil are un apetit diferit de la naștere

Copiii sunt curioși! Și majoritatea dintre ei încearcă cu îndrăzneală lucruri noi. Aceștia sunt interesați de lume, împrejurări, jucării și mâncăruri noi. Dar, în momentul când vrei să le oferi mese noi, trebuie să iei în calcul faptul că, așa cum se întâmplă și în cazul adulților, aceștia vor fi reticenți în a le încerca pe toate.

Prin urmare, nu încerca să-l forțezi pe bebeluș să mănânce și acceptă din prima că el poate să mănânce mai mult sau mai puțin decât recomandă normele. Iar dacă îi va fi foame, cu siguranță te va informa despre acest lucru.

Specialiștii recomandă să aștepți pentru introducerea unor noi alimente până când bebelușul împlinește șase luni de viață, așadar la început variantele disponibile nu sunt incredibil de variate. Odată împlinite cele șase luni, este necesară achiziționarea câtorva accesorii pentru facilitarea servirii alimentelor, precum sunt scaunele de masă pentru cei mici de la Babyneeds prevăzute cu sistem anti-alunecare. 

Evită să aduci distracția la masă

Căutarea unor metode de a-i distra pe copii la masă nu are un efect pozitiv, ci dimpotrivă! Dacă îi citești cărți, îi oferi telefonul sau îi dai voie să urmărească desene, vei avea multe probleme pe termen lung. Căci, mai târziu, copilul nu va dori să mănânce fără aceste trucuri.

Acesta este motivul pentru care, încă de la început, trebuie să îi permiți să mănânce cât vrea, iar dacă ai motive de îngrijorare, discută cu medicul pediatru.

Ia în considerare că poate nu îi place

Bebelușului tău poate să nu-i placă un fel de mâncare imediat ce îl oferi. Este nevoie de răbdare pentru a introduce noi preparate și arome. Dacă micuțul tău face grimase la anumite preparate, atunci încearcă să adaugi mai puține condimente sau o cantitate mai mică din noul aliment.

Când introduci feluri de mâncare noi?

Începe să introduci feluri noi de mâncare după ce bebelușul a împlinit șase luni de viață. E recomandat să aranjezi detaliile cu medicul pediatru, care îți va spune exact când să începi să-ți hrănești copilul cu noi alimente.

Nutriționiștii recomandă introducerea cerealelor pentru copii în meniul acestora ca prim fel de mâncare. Glutenul administrat în această perioadă acționează ca un vaccin natural.

De asemenea, poți prepara prima supă din morcovi, în care poți adăuga și un cartof. Încearcă să nu o condimentezi sau să îi adaugi sare, iar dacă are o consistență prea groasă, adaugă puțină apă. Oferă-i copilului două sau trei lingurițe și observă cum se comportă. Dacă vor apărea erupții cutanate, atunci este posibil să fie vorba despre o alergie.

Primele fructe trebuie rase și servite între a cincea și a șaptea lună. Cel mai bine funcționează merele, afinele sau coacăzele.

Esențiale pentru buna dezvoltare a bebelușului sunt proteinele și mineralele din carne și pește. Le poți introduce în meniu din luna a șaptea. Gătește-le separat, apoi combină-le cu legume.

Diversificarea alimentației bebelușului tău este un moment de stres pentru mulți părinți. Totuși, înarmează-te cu multă răbdare și pornește la drum fără prea multe concepții sau așteptări, căci fiecare bebeluș este diferit. Nu uita nici să urmărești reacția copilului la alimente noi și să consulți medicul pediatru când consideri că ceva nu este în regulă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.