COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 10 martie 2021

Prefectul Sebastian Fartat a semnat un parteneriat de colaborare cu Asociatia Kogayon
Prefectul Sebastian Fârtat a semnat un parteneriat de colaborare cu Asociația Kogayon
10/03/2021
Parlamentul European solicită stabilirea unui preț al carbonului pentru anumite importuri
Parlamentul European solicită stabilirea unui preț al carbonului pentru anumite importuri
11/03/2021
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 10 martie 2021

Miercuri, 10 martie 2021, situația epidemiologică a județului Vâlcea se prezenta astfel:

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 12.576 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 230 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 191      persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 17 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 157 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 22 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.838 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 50.039 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 34.012 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 84.051 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 60  de decizii de izolare și 52 de decizii de carantină, în prezent, 541 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 500 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând de luni, 1 martie 2021, au fost  reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări vor fi efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.

De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Precizăm totodată că, pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă, puteți apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea:

 • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminică 08:00 – 22:00;
 • 0758 061 438 (disponibil non-stop);
 • 0250 747 720 cu program de funcționare:  Luni – Joi  08:30- 16:30 și Vineri  08:30 – 14:00.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până în prezent 19.624 de persoane (atât din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 29.555, dintre care 24.187 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.171 sunt doze de vaccin Moderna și 3.197 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 19.624
 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 9.931

Astăzi, până la ora 13:35, au fost vaccinate 509 persoane  – 358 persoane cu doza nr. 1. și 151 de persoane cu doza nr. 2.

Din cele 358 doze administrate astăzi pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1, până la ora menționată mai sus s-au utilizat:

 • 307 doze vaccin Pfizer BioNTech
 • 51 doze vaccin AstraZeneca

Pentru efectuarea celor 151 doze de vaccin ( doza nr. 2) s-au utilizat:

 • 43 doze de vaccin Moderna
 • 108 doze vaccin Pfizer BioNTech

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 54 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Preda Buzescu” Berbești: 30 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 42 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcești: 59 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vîlcea: 50 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 70 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 19 doze
 • Centrul de vaccinare din Călimănești (campus școlar/Liceu Tehnologic Călimănești): 11 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5  Rm Vâlcea (sala de sport): 51 doze
 • Sala de sport a Liceului „ Constantin Brâncoveanu” Horezu : 65 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 58 doze

Vă reamintim că în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt  momentan operaționale 11 centre de vaccinare: patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

sursa: Instituția Prefectului – Județul Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.