Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea continuă acțiunile de verificare în contextul stării de alertă

3,75% rata somajului inregistrat in evidentele AJOFM Valcea in februarie 2021
3,75% – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea în februarie 2021
19/03/2021
ANUNȚ - SC Blazon SRL aduce la cunoștință publicului interesat
SC Blazon SRL – ANUNȚ public
20/03/2021
Polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea continuă acțiunile de verificare în contextul stării de alertă

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 101 de societăți comerciale, 152 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.700 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 92 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, din care 73 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 18 pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/circulația și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea sancțiunilor fiind de 18.500 de lei.

Patrule pedestre, formate din polițiști și polițiști locali derulează de asemenea acțiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricțiile de circulație, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV -2.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Reamintim că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este restricționată, cu unele excepții pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

  • Polițiștii vâlceni recomandă tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri. 
  • Nu se dorește sancționarea cetățenilor – toți trebuie să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă polițiștii nu vor tolera nicio abatere a legii.

Reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.