Acțiune de amploare organizată de polițiștii rutieri vâlceni

Tineri rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmi
Tineri rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmi
23/03/2021
Grupul Editorial Trei va invita la targul de carte LibFest 2021
Grupul Editorial Trei vă invită la târgul de carte LibFest 2021
23/03/2021
Actiune de amploare organizata de politistii rutieri din cadrul IPJ Valcea

Sâmbătă și duminică,  20-21 martie 2021, în intervalul orar 18.00 – 06.00, polițiștii rutieri vâlceni au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau substanțe psihoactive la volan, precum și pentru impunerea respectării măsurilor în scopul prevenirii răspândirii virusului SarsCov-2.

Polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile depistate în trafic, fiind constatate și 5 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere și au fost reținute 14 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Județean 678, din Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comună. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemiei de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar pe numele lui au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe.

În  Râmnicu Vâlcea, polițiștii Biroului Rutier au continuat acțiunile pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au verificat 153 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 71 de contravenții în valoare de 13.290 lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere dintre care 12 pentru viteză, a fost reținut un certificat de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.

Pentru un trafic rutier în siguranță, polițiștii vâlceni vă recomandă

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.