Tineri rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmi

În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 155 de misiuni
În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 155 de misiuni
22/03/2021
Actiune de amploare organizata de politistii rutieri din cadrul IPJ Valcea
Acțiune de amploare organizată de polițiștii rutieri vâlceni
23/03/2021
Tineri rătăciți în pădurile din Voineasa, găsiți de jandarmi

imagine - ARHIVĂ

Weekend cu peripeții pentru doi tineri din Craiova, care au venit la schi. Aceștia au urcat sâmbătă cu telegondola pe pârtia Domeniului Schiabil Transalpina doar că la coborâre au ales un alt traseu, prin pădure, un drum pe care nu îl cunoșteau.

La scurt timp, s-a întunecat. Prietenii lor, aflați la baza pârtiei, după ce i-au așteptat aproximativ 3 ore în zadar, au apelat la jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa, de teamă ca aceștia să nu fi pățit ceva.

Jandarmii vâlceni s-au mobilizat imediat și au plecat în căutarea lor. Totul era contra cronometru, așa că s-au folosit de o autospecială cu semnalele acustice și sonore pornite, alt jandarm a pornit pe schiuri iar celălalt a plecat în grabă cu snowmobilul.

Au încercat sa îi sune tot timpul, dar telefoanele le erau închise..până la un moment dat, când unul dintre turiștii rătăciți a răspuns speriat la telefon.

Acesta a fost liniștit de către jandarm, care l-a asigurat că dacă își păstrează calmul și îi dă câteva informații, în scurt timp o să fie găsiți.

Au fost îndrumați eficient de către jandarmi, care cunoșteau foarte bine zona, astfel încât, în aproximativ 20 de minute, au reușit să iasă la un drum forestier și să fie găsiți. Speriați și obosiți, au reușit cu greu să zâmbească pentru a le mulțumi jandarmilor salvatori, care timp de aproximativ două ore, nu s-au gândit decât la faptul că două vieți depind de abilitățile lor.

Din fericire, nu au fost necesare îngrijiri medicale pentru cei doi tineri, care au mărturisit jandarmilor vâlceni că a fost ultima oară când se abat de la un traseu marcat și că după această experiență neplăcută, au conștientizat cu adevărat pericolele la care au fost expuși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.