Dacă nu apar contestaţii vor începe lucrările la două blocuri ANL pe strada Ştirbei Vodă din Râmnicu Vâlcea

În șapte zile, 1154 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri vâlceni
12/04/2021
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 12 aprilie 2021
12/04/2021

Dacă nu apar contestaţii la licitaţia organizată de ANL, în vară vor începe lucrările la două blocuri pentru tineri, pe strada Ştirbei Vodă din Râmnicu Vâlcea.

La acest moment, la Agenţia Naţională pentru Locuinţe se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea constructorului celor două blocuri, însumând 36 de unităţi locative (3 garsoniere, 21 de apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere), ce urmează a fi ridicate pe strada Ştirbei Vodă nr. 111A, pe un teren pus la dispoziţie de către Primăria Râmnicu Vâlcea. La selecţia organizată de către agenţia din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei s-au înscris 9 competitori, iar dacă nu vor apărea întârzieri ca urmare a unor contestaţii, lucrările la cele două imobile pot demara în această vară.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, Primăriei municipiului revenindu-i doar lucrările de sistematizare verticală (căi de acces, spaţii verzi, racorduri la utilităţi, iluminat public etc.) estimate prin Studiul de Fezabilitate la valoarea de 1,7 milioane lei, bani ce vor fi prinşi în buget în funcţie de stadiul lucrărilor de construcţie a celor două blocuri.

În prezent, în evidenţele Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea există peste 360 de solicitări de locuinţe ANL în regim de închiriere pentru tineri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.