Bicicletele cresc mobilitatea urbană în Râmnicu Vâlcea – de ce să-ți înveți copilul să aleagă bicicleta ca să se deplaseze?

Distribuţie Oltenia: lucrări pentru prevenire și corectare avarii, săptămâna 6 – 12 septembrie 2021, în Vâlcea
28/08/2021
Acţiune de succes a poliţiştilor locali din Râmnicu Vâlcea
28/08/2021

Râmnicu Vâlcea este unul dintre cele mai prietenoase orașe din România când vine vorba de mersul pe bicicletă. Infrastructura deja existentă și cicloturismul fac din mersul pe bicicletă o activitate populară în rândul vâlcenilor. Mai mult, proiectul european pentru creșterea mobilității urbane va extinde și mai mult rețeaua deja existentă, până în 2027. 

DE CE SĂ ÎL ÎNVEȚI PE CEL MIC SĂ ALEAGĂ BICICLETA?

Mersul pe bicicletă e una dintre primele activități sportive cu care copiii iau contact, iar părinții aleg ușor de obicei cele mai bune biciclete pentru copiii lor ținând cont de criteriile proprii. Este ușor de învățat și oferă o mare libertate de mișcare, astfel că e o bucurie și pentru părinți, dar și pentru cei mici. Să îți înveți copilul nu doar să meargă pe bicicletă de plăcere, dar și să o considere deja drept o variantă pentru mobilitatea proprie e o idee excelentă, din mai multe motive.

  • MERSUL PE BICICLETĂ E ACCESIBIL

Bicicleta este un mijloc de transport accesibil – costul e în principiu cel al bicicletei, dar și costuri ocazionale de întreținere. Alegerea bicicletei copilului ține cont de o serie de criterii specifice pentru fiecare părinte, dar de departe cel mai popular este acela că siguranța celui mic și calitatea produsului sunt prioritare. Odată bicicleta achiziționată, rămâne doar învățarea mersului pe bicicletă și regulilor de circulație, ca cel mic să se poată bucura de libertate deplină de mișcare și de toate beneficiile care vin cu aceasta. Cu atât mai mult cu cât dezvoltarea pistelor de bicicliști are loc, oportunitățile de exersare vor fi tot mai numeroase. Părinții vâlceni pot găsi o ofertă variată de biciclete pentru copii pe BabyNeeds.ro, ca să poată face ușor o alegere bună pentru cei mici. 

  • MERSUL PE BICICLETĂ E SĂNĂTOS 

Obezitatea infantilă este o îngrijorare majoră a părinților moderni, având în vedere calitatea hranei la care copiii au access. Recomandarea de a practica sport cât mai mult vine din partea pediatrilor și nu numai, iar deplasarea prin intermediul bicicletei reușește să asigure necesarul de mișcare, care le va susține sănătatea. 

  • MERSUL PE BICICLETĂ ESTE ȘI VA FI AVANTAJOS 

Poluarea și încălzirea globală sunt teme majore de dezbatere în toate comisiile Uniunii Europene și forumurile internaționale. O soluție încurajată pentru diminuarea poluării cauzate de autoturisme o reprezintă folosirea bicicletei ca mijloc de transport, întrucât impactul asupra mediului este mult mai mic. Europa de Vest este un exemplu de bună practică – fluiditatea traficului și reducerea poluării în unele țări ca Olanda are la bază printre factorii principali și nivelul de folosire ridicat al bicicletelor ca mijloc de transport. În România, această idee a început deja să fie tot mai popularizată, având în vedere avantajele clare – bicicleta asigură un mijloc rapid și sigur de deplasare, care contribuie pozitiv la amprenta de carbon. Pe viitor, există perspectiva unor avantaje sau facilități din partea guvernelor, pentru a susține acest comportament. 

 

În concluzie, educarea celor mici încă de pe acum, acolo unde există infrastructura adecvată, să aleagă bicicleta pentru mobilitate este o alegere ce va ajuta ca, la maturitate, copiii să simtă această metodă drept o alegere normală, cu multiple beneficii. În plus, mentalitatea copilului apoi devenit adult va fi potrivită unei lumi care la acel moment, va fi și mai orientată spre sustenabilitate decât e acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.