Descoperă ACUM la ce trebuie să aibă grijă vâlcenii care se luptă cu psoriazis

Primăria Râmnicu Vâlcea a finalizat montarea a 7 staţii de încărcare pentru maşini electrice
27/08/2021
Maratonul Olteniei ediția 9 a reunit la start 188 de Învingători în probele fizice de la Râmnicu Vâlcea
28/08/2021

Un procent de 4% din populația țării suferă de psoriazis – o boală de piele ce se spune că este strâns legată de sistemul imunitar, de predispoziția genetică, dar și de factori externi, precum este stresul, care accelerează debutul bolii.

Dacă ai psoriazis, este important să acorzi o mare atenție lucrurilor care ar putea agrava boala. De asemenea, dacă bănuiești că ai avea și nu ești sigur, citește în acest articol cât este de periculoasă această boală și care sunt simptomele, apoi fă-ți o programare la un consult dermatologic.

3 lucruri pe care trebuie să le faci dacă ai psoriazis:

  • Ai grijă la alimentație

Dacă suferi de psoriazis, este important să aloci o atenție sporită alimentelor pe care le consumi. De exemplu, te poți îndrepta către cele cu efect antiinflamator, cum este somonul, pătrunjelul, ghimbirul sau cimbrul – bogate în antioxidanți, dar și grăsimi sănătoase, pe care le poți lua din nuci, avocado sau din uleiul de măsline.

Evită pe cât posibil alimentele procesate, fast-food, chipsuri, mezeluri sau diverse produse de patiserie – covrigi, croissante sau pateuri, dar și lactatele grase. Orientează-te către cele cu un procent scăzut de grăsime, ori către cele din plante, realizate din cocos, migdale sau ovăz.

Pentru a observa fiecare modificare a corpului în funcție de alimentele consumate, poți ține un jurnal în care să-ți notezi ziua, alimentul și reacția. Așa îți va fi mai ușor să îți dai seama ce vei continua să consumi, dar și ce vei scoate din alimentație.

  • Folosește doar produse de curățenie naturale

Dacă ai psoriazis, iar mâinile îți sunt afectate, ideal este să le protejezi cât mai bine atunci când faci curățenie și să nu folosești produse de curățare cu diverse ingrediente ce pot dăuna rănilor. De exemplu, o mică modificare cu care poți începe, este să porți mănuși de unică folosință, chiar și atunci când speli vasele. Totuși, este important să îți hidratezi mâinile înainte, cu o cremă hipoalergenică.

Tot mai multe produse de curățare cu eticheta curată au apărut prin magazine de-a lungul timpului, așa că, dacă nu ai mașină de spălat vase și îți dorești ca mâinile tale să fie protejate, alege câțiva detergenți bio pentru vase de la putereaplantelor.ro, un magazin online cunoscut pentru produsele naturiste și bio la prețuri accesibile. Detergenții sunt realizați doar din ingrediente naturale, pe bază de plante, fără fosfați caustici sau clor și au un pH neutru.

  • Înlătură factorii de stres din viața ta

Unul dintre principalii factori declanșatori ai psoriazisului este stresul. Chiar dacă trăim în niște timpuri dificile, este important să facem câteva modificări în viața noastră pentru a ne păstra sănătatea pe linia de plutire.

Dacă simți că stresul te acaparează în fiecare zi, că te gândești constant la ce ai de rezolvat sau că grijile se înmulțesc de la oră la oră, ia o pauză. Pentru unele persoane, pot funcționa micile sesiuni de yoga, exerciții de respirație sau chiar aromaterapiile. În schimb, pentru alții, pot funcționa mai bine ieșirile în oraș, o vacanță departe de agitația urbană și de factorii declanșatori sau suplimentele pe bază de plante. Tu te cunoști cel mai bine și este important să încerci treptat câte un remediu pentru a-ți da seama ce funcționează cel mai bine pentru tine.

În concluzie, dacă te lupți cu această boală, nu trebuie să disperi. Este important să știi că o poți ține sub control având grijă la doar câteva lucruri din viața ta. O rutină atentă de îngrijire poate diminua semnificativ rănile, așa că alege să te pui pe tine și sănătatea ta pe primul plan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.