Întâlniri cu roboți umanoizi și ateliere de robotică, printre highlighturile lunii la Shopping City Râmnicu Vâlcea

Funcţionarii Primăriei Râmnicu Vâlcea la lucru numai dacă sunt vaccinaţi anti Covid-19 sau fac dovada că nu sunt infectaţi cu coronavirus
01/09/2021
S-au inaugurat lucrările de stabilizare de pe Valea Stăncioiului din Râmnicu Vâlcea
02/09/2021

Cea mai valoroasă echipă de robotică din Vâlcea va susține ateliere de robotică și STEM pentru copii la Shopping City Râmnicu Vâlcea 

Pasionații de tehnologie de toate vârstele au ocazia să își dea întâlnire cu lumea captivantă a roboților, chiar în Râmnicu Vâlcea. Pe toată durata lunii septembrie, educația și distracția vor face echipă bună într-un adevărat festival al roboticii, la Shopping City Râmnicu Vâlcea. Un program complex a fost pregătit pentru a satisface cele mai curioase minți, printre evenimentele anunțate numărându-se și o întâlnire cu cea mai valoroasă echipă de robotică din Vâlcea, Bionic Royals, reprezentanta Colegiului Național Mircea cel Bătrân, câștigătoare a numeroase competiții în cadrul FIRST Tech Challenge – cel mai mare program internațional de robotică pentru elevii de liceu. Interacțiuni cu roboți umanoizi, workshopuri educative de abilități digitale pentru copii și showuri spectaculoase cu personaje roboți din filmele preferate îi așteaptă pe iubitorii de tehnologie.

Amelia și Escu, roboții umanoizi, își dau întâlnire cu vizitatorii Shopping City Râmnicu Vâlcea, pe 11 – 12 septembrie

Lumea roboților va deveni tangibilă pe 11 și 12 septembrie, printre highlighturile programului numărându-se întâlnirea cu Amelia și Escu, cei mai de nădejde roboți umanoizi ai Bucharest Promo Robots, primul startup adresat pieței de roboți umanoizi de serviciu din România. Amelia are capacitatea de a evita obstacole și este programată să livreze mâncare sau să îndrume clienții către mesele lor, iar Escu le poate oferi clienților toate informațiile necesare în legătură cu diverse produse, poate primi feedback și soluționa cozile de la ghișee.

Pe 18 și 19 septembrie, deja faimoșii roboți din Transformers, participanți la emisiunea Românii au Talent, vor asigura partea de entertainment cu show-uri epice pentru vizitatorii care se plimbă pe galeria centrului. Roboții au pregătit un dans care recreează un battle între roboți, momentul Follow Me în care copiii sunt invitați să îi imite, urmat de un moment de tras cu tunul cu fum al roboților.

Ateliere de robotică și meciuri de mini-fotbal cu roboți, cu cea mai valoroasă echipă de robotică din Vâlcea, Bionic Royals

Între 24 – 26 septembrie, copiii vor avea ocazia să descopere tainele roboticii alături de echipa de robotică a Vâlcii, Bionic Royals, reprezentanta Colegiului Național Mircea cel Bătrân, câștigătoare a numeroase competiții în cadrul FIRST Tech Challenge – cel mai mare program internațional de robotică pentru elevii de liceu. Pe 24 și 25 septembrie, în cadrul atelierelor organizate de Bionic Royals Vâlcea, copiilor li se va oferi șansa de a controla roboții echipei și de a fi introduși în domenii precum programarea și principiile STEM din robotică – știință, tehnologie, inginerie, mecanică.

Pe 26 septembrie se pregătește o adevărată competiție sportivă cu roboți, când Bionic Royals Vâlcea vor organiza meciuri de mini fotbal, task-uri de adunare de mingi pentru un scor cât mai mare, curse în care agilitatea și creativitatea vor aduce premiul I.

Pe 11 și 12 septembrie, în cadrul atelierelor Logiscool Râmnicu Vâlcea, părinții și copiii participanți pot interacționa cu roboții Lego Mindstorms EV3 și pot învăța cum să programeze un robot. Demonstrațiile educative sunt susținute de trainerii școlii Logiscool Râmnicu Vâlcea care vor prezenta proiecte create la cursurile de programare chiar de elevii Logiscool. Participanții vor vedea cum, înțelgând tehnologia, învățând concepte și limbaje de programare, elevii Logiscool devin creatori, nu doar utilizatori de jocuri. Astfel vor primi informații despre cursuri și despre abilitățile digitale pe care le dezvoltă elevii în școala Logiscool.

Premii la cumpărăturile de toamnă

În perioada 11 – 30 septembrie, Shopping City Râmnicu Vâlcea a pregătit premii la cumparaturile de toamnă. Așadar, la cumpărături de minimum 100 lei cumulate pe maximum 2 bonuri, clienții vor intra în tragerea la sorți pentru robo-premiile: PlayStation 5, Aspirator iRobot, LEGO Mindstorms, Boxă Alexa.

Măsuri sporite de protecție în mall

Shopping City Râmnicu Vâlcea controlează traficul respectând recomandările autorităților: masca de protecție este obligatoriu a fi purtată de către toți angajații și clienții, iar centrul comercial a implementat un sistem pentru verificarea temperaturii la intrare și asigură distanțarea socială recomandată de autorități pentru un shopping responsabil și în siguranță. De asemenea, centrul comercial garantează distanțarea pentru a evita crearea de aglomerări în zonele de trafic intens cum ar fi: lifturi, scări rulante, zonă food-court, cozi la bancomate, intrări în mall. Totodată, aerul din centrul comercial este filtrat și schimbat o dată la trei ore, asigurând astfel o purificare intensivă a spațiilor.

Shopping City Râmnicu Vâlcea: certificat internațional pentru măsurile de prevenție COVID-19

Shopping City Râmnicu Vâlcea a primit Certificatul de Conformitate COVID-19. Obținerea acestei acreditări este dovada că centrul comercial funcționează în conformitate cu standardele sanitare internaționale și le oferă clienților o experiență de shopping în siguranță. Experții Safe Asset Group (SAG), companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea, au certificat centrul comercial ca fiind conform normelor de prevenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.