S-au inaugurat lucrările de stabilizare de pe Valea Stăncioiului din Râmnicu Vâlcea

Întâlniri cu roboți umanoizi și ateliere de robotică, printre highlighturile lunii la Shopping City Râmnicu Vâlcea
02/09/2021
Bărbat cercetat pentru furt calificat, reținut de polițiști la Horezu
02/09/2021

În urma repetatelor solicitări ale proprietarilor din zonă, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, prin Direcţia Administrarea Domeniului Public, a contractat lucrări de stabilizare pe Valea Stăncioiului în vederea eliminării pericolului de surpări şi inundări ale gospodăriilor.

Lucrările au constat în decolmatarea pârâului, curăţirea albiei pe o lungime de 120 m (defrişare, tăiere de arbori şi arbuşti, scoatere cioatelor, curăţirea de resturi vegetale şi de deşeuri menajere, taluzare pentru uniformizarea secţiunii de colectare a apelor pluviale), protejarea malului stâng pe partea proprietăţilor cu ziduri de sprijin din gabioane cu o lungime de 120 m şi o înălţime de 3,5 m, montarea unui strat geotextil şi dirijarea controlată a apelor pluviale către gura de varsare. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 6 august, iar valoarea contractului este de 447.327,30 lei fără TVA, respectiv 532.319,49 lei cu TVA.

Cu ocazia inaugurării lucrărilor, primarul Mircia Gutău s-a arătat deosebit de mulţumit de calitatea lor şi a declarat că investiţia pentru regularizarea pârâului Stăncioiului pe toată distanţa pe care acesta o parcurge printre gospodăriile din cartierul Goranu este una extrem de costisitoare, ce se poate finanţa doar de la bugetul de stat. Dar în aşteptarea unui astfel de sprijin, Primăria Râmnicului nu poate neglija doleanţele locuitorilor din zonă, drept urmare se va încerca şi pentru anul următor alocarea fondurilor necesare pentru stabilizarea unui alt segment din albia acestui curs de apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.