Vâlcea Forest Run 2021 în Pădurea Valea Bujoreanca

Ateliere de teatru pentru copii și tineret la Ocnele Mari
08/09/2021
”WHO’S WHO sau Minciuna nu are picioare atât de lungi” la Teatrul Anton Pann
08/09/2021

Pe 23-24 octombrie 2021, sunteți invitați în Pădurea Valea Bujoreanca, Bujoreni, pentru Vâlcea Forest Run!

Fundația Comunitară Vâlcea, alături de sponsori și parteneri organizează acest eveniment sportiv pentru toată familia, în sprijinul comunității vâlcene.  

“Ne propunem să promovăm sportul, alergarea în natură și orientarea sportivă. Am ales Pădurea Valea Bujoreanca pentru că oferă mai multe opțiuni pentru trasee și vom putea să mulțumim și alergătorii pasionați, și adulții, și copiii dornici de mișcare și de relaxare. Ne pregătim pentru a respecta toate regulile în vigoare, de aceea vom avea o zi cu trasee marcate și cronometrare, o zi pentru mișcare cu toată familia și componenta #aleargăacasă pentru cei care ne vor susține de oriunde sunt”, a precizat Oana Mesea, organizator și membru al Fundației Comunitară Vâlcea.

Fie că vorbim cu alergători pasionați sau familii, fiecare va găsi un traseu potrivit. Astfel, componentele tehnice sunt: Semimaraton, Alergare în pădure pe traseu marcat (10 km si 5 km) și  Orientare Sportivă. Traseele de alergare în pădure pe poteci marcate sunt recomandate tinerilor peste 16 ani și adulților, iar aceștia din urmă vor lua startul pe 23 octombrie. Traseele de orientare sportivă propuse pot fi parcurse de către copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani. Zona de desfășurare este Pădurea Valea Bujoreanca, Bujoreni, județul Vâlcea.

Anul acesta adăugăm cursa Aleargă&Pedalează pentru Științescu, pe 24 octombrie, necronometrată, cu finish la Muzeul Satului Vâlcean. Această cursă este destinată persoanelor peste 16 ani și este o cursă de promovare a sportului de masă, precum și de promovare a Fondului Științescu și a utilizării conceptului STEAM în activitățile destinate copiilor din județul Vâlcea.

Păstrăm componenta #aleargăacasă. În perioada 18-24 octombrie 2021, sportivii pot alege când, unde și cât vor să alerge sau să pedaleze cu gândul la proiectele de acasă, iar copiii sunt invitați la orice tip de mișcare. Avem nevoie doar de o confirmare a turei făcute (de ex. Strava, GFit, Garmin, Polar etc.) pentru a oferi surprizele pe care le pregătim pentru finisheri.

Prin Vâlcea Forest Run punem la dispoziţia comunităţii un mecanism de întâlnire, interacţiune şi de implicare în strângerea de fonduri pentru proiectele pe care le consideră de impact. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile şi alergătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează.

În an pandemic, la ediția din 2020, am reușit să organizăm evenimentul cu două direcții #aleargăacasă și #aleargăînpădure, mobilizând 245 de sportivi, 90 de copii, 30 de sponsori și parteneri, 30 de voluntari și peste 140 de donatori și susținători, 31453 de lei strânși pentru 4 cauze.

Anul acesta susținem cei 4A câștigători, cu proiecte din domeniul social, educație, jurnalism comunitar și cultură:

Asociația AVA Autenticitate, Varietate, Acceptare,

Asociația Vâlceană a Elevilor,

Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune,

Asociația Ataraxia,

și Fondul Științescu– mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

Mai multe detalii despre proiecte pe site-ul Vâlcea Forest Run: https://bit.ly/ProiecteVFR2021

Înscrieri aici, până pe 30 septembrie 2021: https://bit.ly/VLForestRun2021

***

Despre Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea este un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității.

Suntem o echipă formată din tineri profesioniști, care au revenit acasă pentru a contribui la dezvoltarea locală, pentru a crea un spațiu care să răspundă  nevoilor comunității și să arate că „se poate”!

Ne propunem să restabilim încrederea și cooperarea dintre toate rotițele comunității vâlcene, să oferim resurse, să inspirăm și să-i mobilizăm pe cei din jurul nostru: ONG-uri, grupuri de inițiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea comunității vâlcene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.