Vodafone România susține echipa națională la competiția European Rocketry Challenge

COVID-19 în județul Vâlcea: situaţia epidemiologică la data de 11 octombrie 2021
11/10/2021
Angajații CNAIR muncesc în clădiri degradate, o parte fără apă potabilă
12/10/2021

Șapte studenți din România lansează racheta Eva la European Rocketry Challenge

Șapte studenți din România lansează racheta Eva la competiția European Rocketry Challenge, în concurs cu 400 de participanți din toată Europa

Vodafone România susține prima echipă de studenți români care va participa la cea mai mare competiție internațională de lansat rachete European Rocketry Challenge (EuRoC), ce va avea loc între 11 și 17 octombrie 2021, în Ponte de Sor, Portugalia. La eveniment participă 20 de echipe și aproape 400 de studenți din toată Europa.

Echipa 2Space este un exemplu de determinare, sunt primii studenți care reprezintă România la o astfel de competiție internațională. Au depus mult efort în proiectarea și construirea rachetei și ne bucurăm că am putut să contribuim și noi ca obiectivul lor să devină realitate. Le urăm succes și cred cu tărie că unele întâlniri nu sunt deloc întâmplătoare, iar colaborarea noastră va continua cu siguranță, ca parteneri tehnologici, și după întoarcerea din Portugalia”, a declarat Ciprian Zamfirescu, Digital Transformation Manager, Vodafone România.

Vodafone trece acum printr-o schimbare menită să răspundă nevoilor actuale și viitoare ale clienților noștri, evoluăm de la o companie de telecomunicații la una de tehnologie. Perioada pe care o traversăm la nivel mondial a accelerat și mai mult procesul de adoptare a noilor tehnologii în toate domeniile. Susținem inovația și pentru a putea răspunde prompt nevoilor clienților noștri, căutăm oameni creativi și cu inițiativă care să ni se alăture. De aceea, am realizat parteneriate cu universități și investim în tinerii care creează tehnologia de astăzi, pe care i-am susținut și îi vom susține în continuare”, a completat Ciprian Zamfirescu, care este și mentorul echipei 2Space.

Echipa 2Space, care va reprezenta România, este formată din șapte studenți de la mai multe facultăți din București: Marius Trifu (Facultatea de Automatică și Calculatoare), Inesa Schmidt (Academia de Științe Economice), Andrei-Toma Stoica (Facultatea de Automatică și Calculatoare), Constantin-Cătălin Chelmuș (Facultatea de Inginerie Aerospațială), Andrei Mădălin Grigore (Facultatea de Inginerie Aerospațială), Robert Mihai Ioniță (Facultatea de Inginerie Aerospațială) și Vlad-Marian Ivanciu (Facultatea de Inginerie Aerospațială). Racheta lor se numește Eva și are o greutate de aproape 30 de kg și o înălțime de 2,5m, iar obiectivul ei este să ajungă la 9.000 de metri altitudine.

Pentru noi, EuRoC 2021 este primul context oficial și internațional în care avem oportunitatea de a construi și lansa o rachetă. Suntem extrem de recunoscători că am fost acceptați la această competiție, deoarece simțim că ne apropie de țelul nostru: să oferim transport orbital pentru nanosateliți. Datorită sprijinului oferit de Vodafone România, avem ocazia să concurăm și să reprezentăm România la un concurs de prestigiu global. Mai mult, avem prilejul să câștigăm multă experiență și să cunoaștem alți tineri la fel de pasionați ca noi, cu care putem derula proiecte în viitor. Suntem gata să dăm tot ce avem mai bun, să învățăm și, când ne întoarcem, să aplicăm toate cunoștințele acumulate pentru a susține tinerii pasionați de industria spațială”, a precizat Marius Trifu, membru al echipei 2Space. 

EuRoC își propune să stimuleze tinerii care studiază ingineria să proiecteze, să construiască și să lanseze propriile lor vehicule. Într-un sens mai larg, competiția are ca obiectiv încurajarea studenților să invețe știința, tehnologia, ingineria și matematică (STEM) și să-și dezvolte competențele tehnice.

***

Vodafone este o companie lider în domeniul telecomunicațiilor în Europa și Africa. Misiunea Vodafone este să „conectăm pentru un viitor mai bun”, prin care ne implicăm activ în acea societate digitală incluzivă și durabilă pe care cu toții ne-o dorim.

Experiența și prezența Vodafone extinsă oferă oportunitatea unică de a susține schimbarea pozitivă pentru societate. Rețelele Vodafone mențin familiile, prietenii, afacerile și guvernele conectate – așa cum a fost demonstrate clar în cazul Covid 19 – și avem un rol esențial în menținerea funcționării economiilor și a sectoarelor critice, precum educația și asistența medicală.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile și fixe în Europa și cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma Vodafone de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 50 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăți mobile și servicii financiare. Vodafone operează rețele mobile și fixe în 21 de țări și 49 de rețele mobile partenere. La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienți ai serviciilor TV și peste 130 milioane de dispozitive IoT conectate.

Vodafone susține diversitatea și incluziunea prin politicile noastre de maternitate și concediu parental, prin furnizarea de oportunități multiple de dezvoltare femeilor cu ajutorul conexiunilor mobile și fixe, precum și prin îmbunătățirea accesului la educație și abilități digitale pentru femei și pentru societate, în general. Vodafone apreciază și tratează cu respect toate persoanele, indiferent de rasă, etnie, dizabilitate, vârstă, orientare sexuală, identitate de gen, credință, cultură sau religie.

Totodată, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2025, până la net zero până în 2040, prin achiziția de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2025 și, până în iulie 2021, în Europa, vom reutiliza, revinde sau recicla 100% din echipamentele noastre de rețea care devin redundante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.