În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 60 de misiuni

AJFP Vâlcea informează: CHAT – un nou serviciu electronic al ANAF
18/11/2021
Explozie la Uzina Mecanică Băbeni – patru morți și patru răniți
18/11/2021

SMURD din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea

Membrii echipajelor SMURD din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 16 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 6 traumatisme, 1 accident rutier, 9 diverse afecțiuni.

După acordarea primului ajutor calificat, pacienții au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în data de 17 noiembrie 2021, la ora 23.24, pentru stingerea unui incendiu declanșat la o anexă gospodărească în comuna Mihăești, sat Arsanca. Până la stingerea incendiului, au ars bunuri de uz gospodăresc aflate în interior și a fost afectată structura din lemn a acoperișului pe circa 20 mp. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la întregul imobil.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la supraîncălzirea coșului pentru evacuarea fumului, aferent sistemului de încălzire, rămas neizolat față de materialele combustibile din componența acoperișului.

Pentru a preveni situații de acest gen pompierii militari vâlceni vă recomandă respectarea următoarelor reguli:

  • asiguraţi, cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi;
  • asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
  • utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea)

În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 40 de situații de protecție a comunității, printre care amintim: 28 de misiuni de informare preventivă, 5 misiuni de verificare/recunoaștere la secția ATI COVID-19 și verificare, 2 misiuni asociate COVID-19 și o misiune de salvare animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.