Asigurarea de Răspundere Civilă Contractuală te poate salva de la faliment. Ce acoperă şi, mai ales, ce NU acoperă poliţa

COVID-19 în județul Vâlcea – situația epidemiologică la data de 24 noiembrie 2021 – centre de vaccinare
24/11/2021
Adolescenţi surprinşi distrugând decoraţiile festive de pe podul Vinerii Mari din Râmnicu Vâlcea
24/11/2021

Leder Team Broker

Prestarea de servicii a devenit o componentă de bază a vieţii cotidiene în ultimii ani, cu atât mai mult în perioada pandemiei, când am fost obligaţi să ne retragem în case şi multe dintre activităţile pe care le făceam singuri în mod normal au fost preluate de prestatorii de servicii.

De la cei care ne aduc mâncarea în faţa uşii sau ne iau cu maşina de la scara blocului, până la cei care ne montează aparatele de aer condiţionat sau cei care ne spală hainele la spălătorie, nu trece zi din viaţa modernă, mai ales dacă locuim la oraş, în care să nu ne folosim de serviciile unei persoane sau ale unei firme.

În aceste condiţii, probabilitatea ca unele dintre serviciile de care beneficiem zilnic să nu fie la standardul pentru care plătim sau să fim privaţi de unele dintre ele din motive obiective sau subiective este foarte mare. De aceea, asigurarea de răspundere civilă contractuală a devenit mai mult decât necesară pentru prestatorii de servicii, care, astfel, se pun la adăpost de diferitele situaţii nedorite în care sunt obligaţi să-şi despăgubească clienţii nemulţumiţi.

Pe scurt, răspunderea civilă contractuală reprezintă acel tip de asigurare care priveşte prestatorii de servicii, adică o astfel de poliţă înseamnă asigurarea unui serviciu prestat în baza unui contract. Asigurările de răspundere civilă contractuală se pot încheia atât de către persoanele juridice, cât şi de către persoanele fizice.

Când se încheie o asigurare de răspundere civilă contractuală

În România, toate serviciile se prestează în baza unui contract, realizat sub formă de articole şi clauze, care avantajează în egală măsură atât beneficiarul, cât şi prestatorul sau vânzătorul unui anumit serviciu sau produs. Astfel, contractul este documentul care te asigură ca vânzător că beneficiarul îţi plăteşte serviciile sau produsele, în termenii şi condiţiile stabilite. De cealaltă parte, beneficiarul se bucură de privilegiul garanţiei unei forme legale, că o măsură de siguranţă în plus a unei alegeri corecte.

Uneori, însă, se poate întâmpla ca un contract să nu fie respectat de o terţă parte, iar acela este punctul de plecare al unui litigiu. În cele mai multe dintre cazuri, litigiile sunt remediate pe cale amiabilă, fără a fi nevoie de instanțe judecătoreşti, altele, însă necesită asistență, iar pentru a înainta mai uşor prin aceste situaţii, asigurarea de răspundere civilă contractuală poate fi o soluţie.

Un contract nerespectat poate însemna livrarea defectuoasă a unor produse, oferirea unui serviciu într-un mod defectuos, folosirea abuzivă a unor informaţii, un produs incorect realizat, care nu respectă normele sau nevoile tale, o construcţie realizată în mod precar, iar lista ar putea continua.

Există foarte multe situaţii pe care o poliţă de răspundere civilă contractuală le poate acoperi, iar nevoile cresc pe măsură ce sectorul comercial şi economic evoluează.

Paşii necesari pentru încheierea poliţelor de răspundere civilă contractuală

Paza bună trece primejdia rea, spune o veche zicală românească, iar în ceea ce priveşte asigurarea, acest lucru este cât se poate de adevărat. Nimeni nu îşi doreşte să aibă incidente, mai ales în mediul antreprenorial, însă dacă astfel de incidente apar, este bine să fim asiguraţi, pentru ca lucrurile să nu degenereze şi să ne dea peste cap munca de ani de zile.

Încheierea poliţei de asigurare de răspundere civilă contractuală presupune contactarea unui consultant Leader Team Broker şi plata eşalonată a primei de asigurare. Asigurarea va deveni activă după înregistrarea plăţii, începând cu a doua zi după semnarea contractului de încheiere a poliţei.

Este important să ai în vedere respectarea termenelor de plată, pentru a fi sigur că beneficiezi de asigurare atunci când vei avea nevoie de aceasta. În plus, plata corectă este şi o dovadă de bună credinţă în ceea ce priveşte dorinţa de a fi asigurat împotriva unor incidente nedorite.

Pentru a folosi asigurarea va trebui să soliciţi consultanţilor noştri verificarea situaţiei pentru care se cer despăgubiri, sub forma unei înştiinţări. Consultanţii noştri sunt operativi şi te vor ajuta în cel mai scurt timp cu analiza şi cu soluţiile de acoperire a daunelor.

Va fi nevoie şi de documente justificative, pe care va trebui să le anexezi solicitării, pentru a facilita cât mai mult drumul spre obţinerea unei soluţii eficiente. De asemenea, solicitarea scrisă a persoanelor păgubite va trebui şi ea prezentată consultanţilor şi operatorilor Leader Team Broker.

Ce acoperă poliţa de răspundere civilă contractuală:

 • Despăgubirea rapidă a daunelor sau prejudiciilor produse, conform clauzelor contractuale;
 • Daune materiale pentru situaţii / produse din culpă proprie;
 • Daune produse de vătămări corporale sau pagube de bunuri;
 • Cheltuieli de judecată pentru cazurile în care procesul de despăgubire ajunge în instanţă.

Suplimentar, unei poliţe de răspundere civilă contractuală i se mai pot adăuga şi alte tipuri de acoperiri care ţin de:

 • Răspunderea producătorului pentru anumite situaţii de vătămare corporală sau despăgubire;
 • Răspunderea angajatorului raportat la angajaţi;
 • Poliţa răspundere chiriaş-proprietar sau proprietar-chiriaş.

Ce situaţii NU acoperă poliţa de răspundere civilă contractuală:

 • Amenzi sau cheltuieli de judecată în procese soldate cu condamnarea asiguratului;
 • Solicitări de acoperire a pagubelor sau vătămărilor suferite de către asigurat;
 • Solicitări de acoperire a unor cheltuieli făcute de către membrii familiei asiguratului, pentru uz personal;
 • Răspunderi care ţin de executarea deficitară a unei clauze contractuale sau chiar de neexecutarea lor;
 • Situaţii de rea credinţă sau rea voinţă dovedite ale asiguratului.

Leder Team Broker este la curent cu legislaţia de acordare a despăgubirilor şi, prin poliţele oferite, asigură o acoperire cât mai bună. Consultanţii Leader Team analizează corect fiecare cerere, iar acolo unde este nevoie de extra-acoperiri oferă cele mai bune soluţii. Totodată, oferă toate informaţiile de care ai nevoie pentru a avea o acoperire perfectă, indiferent de situaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.