Bărbat accidentat salvat din zona Vârfului Cozia

Distribuţie Oltenia: lucrări pentru prevenire și corectare avarii în Vâlcea – săptămâna 4 – 10 iulie 2022
26/06/2022
Râmnicu Vâlcea la Forumul Urban Mondial de la Katowice
27/06/2022

Sâmbătă, 25 iunie 2022, angajații din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru salvarea unui bărbat cu vârsta de aproximativ 35 de ani, căzut în gol de la înălțime, în zona Vârfului Cozia, punctul Bulz.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, o autospecială pentru teren accidentat, o echipa de la SALVAMONT Vâlcea și o ambulanță SAJ cu medic. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD dotat cu troliu, terenul fiind foarte accidentat.

Potrivit spuselor apelantului, persoana accidentată prezenta fractura de femur și multiple traumatisme rezultate în urma căderii.

Bărbatul a fost găsit conştient. În jurul orei 20.00, echipa de salvare a reușit să ajungă la locul accidentului sa stabilizeze și sa imobilizeze victima pe targă, după care au început operațiunea de extragere, preluarea de către elicopter și transportarea rănitului la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Bărbatul rănit a fost coborât cu elicopterul pe stadionul din orașul Brezoi, de unde a fost preluat de o ambulanță SAJ cu medic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.